Hirdetés

Megvan, mikor tér vissza Kulka János a mozivászonra

|

Már a nyáron láthatjuk az A játszma című filmet.

Hirdetés

Bergendy Péter 2011-es, A vizsga névre keresztelt filmjének folytatására már várunk egy ideje, most azonban végre kitűzték a premier dátumát. A játszmának a forgatókönyvét az elsőhöz hasonlóan Köbli Norbert írta, a főszerepben pedig visszatér ugyanúgy Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, valamint Kulka János. Kulkával kapcsolatban külön kiadtak most egy forgatási videót, melyben a karakteréről beszélnek az alkotók. 

Hirdetés

Az InterCom forgalmazásában készült filmet június 9-én tűzik műsorukra a hazai filmszínházak, a történet pedig 1963 Budapestjére kalauzol bennünket. Jung András (Nagy Zsolt) boldogan él feleségével Évával (Hámori Gabriella). Egészen addig tart az idill, ameddig fel nem bukkan egy régi ismerős Markó Béla (Kulka János) személyében, akiről nem lehet tudni, hogy milyen szándék vezérli.

A film egyik legfőbb érdekessége, hogy Kulka János, aki néhány évvel ezelőtt stroke-ot kapott, ugyanúgy egy olyan karaktert fog megformálni, aki ugyanazon ment keresztül, mint ő. A forgatókönyvíró Köbli Norbert szándékoltan így írta meg, ennek köszönhetően pedig nem csak lehetőséget adott a színésznek, hogy ismerős terepen mozogjon, de szépen összemossa a fikciót a valósággal is. 

Fazekas Péter rendező a következőket nyilatkozta a figurával és a színésszel kapcsolatban:

A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Nem ismerjük a motivációt, a céljait, egy titokzatos férfi, maga a sötét, fekete lyuk. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához- én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában.

A játszma operatőri munkáját Nagy András vállalta magára (ő fotografálta az Örök tél című filmet is), a fentebb felsorolt színészeken kívül pedig láthatjuk még Scherer Pétert, Orosz Ákost, valamint Staub Viktóriát is. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.