Hirdetés

Michael Bay búcsút mond a Transformers filmeknek (most már tényleg)

|

Igen, már megint. Csak most mindezt egy jó hosszú levélben tette meg.

Hirdetés

Michael Bay a Transformers 3. része óta pedzegeti távozását a szériától, aminek mindig az lett a végeredménye, hogy "Na jó, csak még egyet". De nagyon úgy tűnik, hogy a közelgő ötödik rész tényleg az utolsónak ígérkezik a direktornak annak ellenére, hogy ezzel egy új Transformers univerzumot kíván nyitni.

Hirdetés

Bay egy jó hosszú levélben megírta, hogy csapata milyen odaadóan dolgozott az utolsó részen, és, hogy miért búcsúzik el (megint) örökre a szériától:

Ebben a franchise-ban élek több, mint 10 éve már. A The Last Knighthoz létrehoztunk egy írói szobát azért, hogy kiszélesítsük a mitológiáját és új módon  integráljuk a filmeket. Minden rész kapcsolódni fog egymáshoz valahogy.

Nagy feladat volt bővíteni a mitológiát az elejétől egészen a végéig. Nagyszerű íróstábunk van: Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme); Art Marcum & Matt Holloway (Vasember); Ken Nolan (A sólyom végveszélyben); Zak Penn (Ready Player One); Lindsey Beer (Barbie); Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider); Christina Hodson (Bumblebee); Steven DeKnight (Daredevil, Smallville); Jeff Pinkner (A csodálatos Pókember 2, Lost); és Andrew Barrer & Gabriel Ferrari (A Hangya) alkotják.

2015 nyarán nagyban dolgoztak a Paramountnak, 10 ezer concept art vette őket körül a Transformers történetéből: a filmekből, a mesékből és a képregényből. Van egy életnagyságú Bumblebee és Megatron fejük, és még sok más kellékük. Mindent bevetettünk, olyan szobában dolgoztunk, amiről a rajongók csak álmodni mernének. Még Transformers-történészeket is hívtunk, hogy kioktassák a csapatot a sztoriból és segítsenek továbbgörgetni.

Bátran kijelenthetem, hogy sosem volt ilyen kiterjedt a mitológiája és a látószöge egy filmnek sem a szériából.

Ez nekem kissé keserédes. Minden Transformers után kijelentem, hogy ez volt az utolsó. De látom azt a nagy, 120 milliós rajongótábort, akik reményekkel telve beülnek a moziba, a Transformers stílusában készült játékokat a vidámparkban, amikben örömüket lelik a kisgyerekek, és ez mindig visszahúz. Imádom ezeket a filmeket csinálni. Az utóbbit különösen élveztem leforgatni. De ennek tényleg itt lesz vége. Ezt itt kell elengedni. Ez az utolsó fejezet és egy új kezdet egyben.

Aki még lát a könnyektől, az itt megtekintheti a The Last Knight első előzetesét. Június 23-án érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.