Hirdetés

Michael Caine befejezi a színészkedést?

|

A legendás színész 88 évesen akaszthatja szögre azt a bizonyos cipőt.

Hirdetés

Frissítés: A The Wrap a színész képviselőire hivatkozva jelentette, hogy Caine nem vonul vissza teljesen. Amint tisztázódik a dolog és történik egy hivatalos közlemény, frissítjük a hírt. 

Korábban írtuk: Amikor kiderült, hogy Christopher Nolan a Universalnál fogja forgatni legújabb filmjét, még mi is azt mondtuk, hogy Cillian Murphy mellett Michael Caine lehet a másik tuti befutó színész az új projektben. Nos, sokakkal együtt mi is pofára estünk, ugyanis Caine viszonylag váratlanul, de bejelentette visszavonulását a színészkedéstől.

Hirdetés

A 88 éves brit, aki lovagi cím birtokosa is, még 1946-ban kezdte pályafutását, de igazán csak az 50-es évek végére vált ismert színésszé. Többek között szerepelt az eredeti Olasz melóban 1969-ban, valamint Brian de Palma 1980-as Gyilkossághoz öltözve című filmjében is, illetve 1999-ben az Árvák hercegéért Oscar-díjjal jutalmazták. Az ezredforduló után Nolan filmjeiben volt visszatérő szerepe bölcs öregként, és nehéz is lesz elképzelni a rendező jövőbeli munkáit nélküle.

"Vicces módon úgy néz ki, hogy már túl is vagyok az utolsó szerepen. Már két éve nem dolgoztam, és egy gerincproblémának köszönhetően járni sem tudok igazán, úgyhogy… Írtam is egy könyvet, sőt, igazából többet, amiket kiadtak és sikeresek lettek, úgyhogy most már nem színész, hanem író vagyok. Ez nagyon kellemes állapot, mivel színészként fél 7-kor kell kelned, hogy bejuss időben a stúdióba. Íróként viszont elkezdhetsz írni anélkül, hogy elhagynád az ágyadat! Tényleg úgy hiszem, hogy ez volt az utolsó filmem. Őszintén szólva nem is volt két évig megkeresésem, mivel senki sem csinál már olyan filmet, amiben részt vennék. Ezen felül pedig már 88 vagyok. Igazából nincs is sok olyan szkript, melynek a főszereplője egy 88 éves ember, tudjátok?"

Caine legutóbbi filmje pont szeptemberben debütált, a Best Sellersben Aubrey Plazával láthatták őt együtt a nézők. Ha minden igaz, akkor jövőre érkezik a cseh történelmi film, a Medieval, mely valóban az utolsó mozgóképes alkotás lesz, melyhez Caine színészként asszisztált. Nektek melyik volt a kedvenc Caine karakteretek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.