Hirdetés

Christopher Nolan hivatalosan is szakított a Warner Bros.-szal

|

A második világháborús, atombombás filmje egy másik stúdió berkein belül fog megvalósulni.

Hirdetés

Néhány napja még csak arról híreztünk, hogy Christopher Nolan éppenséggel stúdióknál házal a legújabb filmprojektjével, mely a második világháború alatt fog játszódni, és az atombomba feltalálása lesz a középpontban J. Robert Oppenheimer főszereplésével. Akkor még látszólagos esély mutatkozott arra, hogy Nolan és a Warner Bros. tovább folytatják a közös munkát, de mára robbant a bomba - kötelező szóvicc -, miszerint a népszerű rendező 20 év kollaboráció után a Universal stúdióhoz szegődött.

Hirdetés

Az okokat már taglaltuk korábban, de röviden Nolan sérelmezte a saját streamingplatformokkal rendelkező stúdiók azon húzását, hogy párhuzamosan kezdték el vetíteni a 2021-es filmjeiket. Ahogy azt sejteni lehetett, ilyen feltételek mellett a Disney is kikerült a pixisből a Netflixszel, az Apple+-szal és az Amazon Prime-mal egyetemben. A legutolsó értesülések szerint a Universal mellett az MGM és a Sony volt nagy csatában a direktor új projektjéért, a Warner pedig szóba sem került Nolan részéről. A pitchelésnél fontos szempont volt, hogy csakis a mozikban jelenjen meg az új projekt, legyenek bármilyenek is a világban zajló körülmények.

Nolan kétségkívül az a rendező, aki már kiharcolt magának egy olyan hírnevet, hogy ilyen feltételek mentén szerződjön az új munkaadójához. Mindenesetre Denis Villeneuve pálfordulása után mégis visszásnak tűnhet Nolan hozzáállása, amiért ennyire ragaszkodik az exkluzív mozivetítési jogokhoz. A COVID világjárvány akár akarjuk, akár nem, még egy darabig velünk marad, és ezáltal hatással lesz a moziba járási szokásokra, nem is beszélve arról, hogy a streamingplatformok piaca egyre inkább megkerülhetetlen lesz a filmvilág szereplői számára.

Mindenesetre most, hogy pont került a Nolan-saga végére, immáron lényegi információkat kaphatunk magáról a filmprojektről is. Egyelőre Cillian Murphy neve merült fel a pletykákban, de Nolan bizonyára ezúttal sem egy ismeretlen színészi gárdával fogja leforgatni az új filmjét.

Szerintetek jó döntés volt a szakítás Nolan részéről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.