Hirdetés

Miért pont horror lett az X-Men: The New Mutants?

|

Sokatmondóan péntek 13-án került ki az X-Men: The New Mutants előzetese, ami az ígéreteknek megfelelően egy horror benyomását keltette, ami sokaknak nem volt ínyére, mivel ezt a szélsőséges stílusváltást már soknak tartották.

Hirdetés

Josh Boone az IGN-nek adott interjújában sokat mesélt a filmről, például pont arról, hogy miért lett horrorfilm a The New Mutants.

Hirdetés

A rendező elmondta, hogy a FOX stúdió már szabadabban kísérletezik az X-Men jogokkal, hiszen a komikusan véres Deadpool és a komor Logan is hatalmas sikert arattak. Elmondása szerint Bill Sienkiewicz és Chris Claremont The New Mutants képregényei adták számára az ihletet, amik sötétek, szürreálisak és horrorba hajlóak voltak. A képregények közül ki is emelte kedvencét, a Demon Bear történetet. Az előzetesben látott falból kinyúló alakok kapcsán elmondta, hogy azzal a Rémálom az Elm utcában első része előtt tisztelegnek, aminek remake-jében számítógépes trükkel oldották meg azt a jelenetet, aminek nem kifejezetten örült. Ők visszatértek a hagyományos módszerrel: gumiból voltak a falak.

Ha már felmerült a CGI, rátért arra is, hogy nagyon kevés számítógépes effektet használtak a filmhez, és ahol lehetett, próbálták valódi trükkökkel megoldani a jeleneteket. A film körülbelül 10%-a játszódhat a zöld vászon előtt. Egy 150 éves elmegyógyintézetben forgattak, amit 50 éve bezártak. A stábtagok nem is egyszer panaszkodtak, hogy paranormális, furcsa dolgok történnek ott, amik majd rajta is lesznek a film Blu-ray lemezén.

Majd szóba került, hogy gyermekként hatalmas rajongója volt a The New Mutants képregényeknek, és pont ezért is erre esett a választása az adaptálható történetek közül. Mikor a film rosszfiújáról kérdezték, vagy hogy elhagyják-e a főhőseink a kúriát, és hogy milyen egyéb X-Men szereplők tűnhetnek fel a filmben mindig kitérő válaszokat adott, nem akart semmi konkrétat elárulni a cselekménnyel kapcsolatban.

Titeket érdekel a horroros X-Men film?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.