Hirdetés

Jelenleg ez a Rotten Tomatoes legjobb kritikákat kapó filmje

|

Még az örök kedvenc Toy Story 2-t is letaszította a trónról a kritikusok legújabb kedvence, amely még egyetlen negatív kritikát sem zsebelt be, így 100%-on áll a Rottenen.

Hirdetés

Bár mindenki - legyen szó a kritikusokról, a stúdiókról és a mozinézőkről - másképp áll hozzá a Rotten Tomatoeshoz, a népszerű filmes oldal egyértelműen fontos szerepet tölt be, hiszen se többet, se kevesebbet nem tesz, minthogy gyűjti és listázza a világ kritikusainak véleményét, akiknek a többsége - beleértve minket is - a saját tapasztalatait írja le, nem másét. Az adatbázisba felkerülő cikkek pozitív és negatív megoszlását százalékban mutató TomatoMeter éppen ezért lényeges mérőeszköz, nagyon kevés filmnek sikerül elérnie rajta a 100%-ot. Eddig a Pixar örökbecsű meséje, a Toy Story 2 pont ilyen volt, azonban most új királyt avathatunk. 

Hirdetés

A Greta Gerwig (Frances Ha) által írt és rendezett R-besorolású vígjáték, a Lady Bird a várakozások szerint hatalmas esélyekkel indul majd az Oscar-díjátadón, de már a 2018. márciusában megtartandó nagyszabású esemény előtt bezsebelhetett egy virtuális trófeát, hiszen a hír írásának pillanatában 100%-ot tud felmutatni a Rotten Tomatoeson, méghozzá 170 pozitív és 0 negatív töltetű kritikával a háta mögött (a Toy Story 2 rekordja 163 pozitív volt), ami kiemelkedő teljesítmény, elvégre mindig van olyan kicsinyes kritikus is, aki a plusz olvasottság miatt direkt lehúzza a filmet.

A Lady Bird főszerepében a már kétszer - a Vágy és vezeklésért, illetve a Brooklynért - is Oscar-díjra jelölt Saoirse Ronant láthatjuk, a sztoriban az általa alakított Christine kalandos életét követhetjük végig. Rajta kívül szerepel a filmben az a Timothée Chalamet is, akit a Szólíts a neveden miatt halmozhatnak el díjakkal, de a Christine édesanyját életre keltő Laurie Metcalf is esélyes az elismerésre, az Independent Spirit Awardson már jelölték is. A Lady Bird külföldön már november 3-tól látható, hazánkban csak 2018. április 19-én kerül bemutatásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.