Hirdetés

Minisorozatként tér vissza Baz Luhrmann Ausztráliája

|

A 2008-as kaland-dráma kibővített verziója új címet kap.

Hirdetés

A 2008-ban, Nicole Kidman és Hugh Jackman főszereplésével debütált Ausztrália ugyan elhódított pár, főleg a látványvilágért járó rangosabb díjat, de sem kritikai, sem pedig anyagi értelemben nem teljesített kiemelkedően. Ebből adódóan talán meglepő lehet, hogy az azt íróként és rendezőként is jegyző Baz Luhrmann közleménye szerint alkotása egy jócskán kibővített változata hatrészes minisorozatként tűnik majd fel több streamingszolgáltatónál. 

Hirdetés

Az alkotás alaphelyzete persze marad a régi: az angol arisztokrata Lady Sarah Ashley (Kidman) nem sokkal a második világháború kitörése előtt a kontinens méretű országba utazik, hogy megmentse örökségét, egy farmot. Ennek érdekében kénytelen összefogni egy kissé kérges modorú hajcsárral (Jackman) és kalandjai során egy Nullah nevű, őslakos fiúval (Brandon Walters) is összebarátkozik.

Azonban a Faraway Downs-nak keresztelt széria értelemszerűen számos, korábban még nem látott jelenettel igyekszik majd a székükhöz szegezni a nézőket, és a befejezés sem a már ismert lesz. Az USA területén a Hulu kínálatából érhetjük majd el a szériát, nemzetközileg pedig a Disney+ vetíti majd. A premier pontos dátuma még nem ismert, de elméletileg valamikor télen számíthatunk rá.

Miként azt a mostanában az Elvis miatt az érdeklődés kereszttüzébe került ágazati veterán megjegyezte:

"Az eredeti tervem az volt, hogy az Elfújta a szél stílusú, elsöprő erejű művek szándékát az ellentétébe fordítom - azaz a romantika és az epikus dráma segítségével rávilágítok az őslakosok szerepére és az ausztrál történelem fájdalmas-szégyenteljes incidensére, az ellopott nemzedékek esetére. Miközben az Ausztráliának megvan a maga élete, ennek a történetnek akad egy másik elbeszélése is. Ez az epizodikus formátumnak hála, különböző rétegekkel, árnyalatokkal és még alternatív cselekményfordulatokkal is rendelkezik. A Faraway Downs ugyanabból az anyagból merít, és az Ausztrália egy új variációja, amit a közönség felfedezhet." esetére. Miközben az Ausztráliának megvan a maga élete, ennek a történetnek akad egy másik elbeszélése is. Ez az epizodikus formátumnak hála, különböző rétegekkel, árnyalatokkal és még alternatív cselekményfordulatokkal is rendelkezik. A Faraway Downs ugyanabból az anyagból merít, és az Ausztrália egy új variációja, amit a közönség felfedezhet."

Megjegyzendő, hogy a rendező nemrég az Elvis négy órára rúgó változatáról is nyilatkozott - ergo a legkevésbé sem lenne meglepő, ha a belátható jövőben ez a monstre kiadás is napvilágot látna.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.