Hirdetés

Pilot: Most nevess!

|

Jim Carrey az Egy makulátlan elme örök ragyogása óta nem volt ennyire zseniális.

Hirdetés

Mi történik akkor, ha a világ kedvenc gumiarcú színésze és az Egy makulátlan elme örök ragyogása című kultfilm rendezője újra egyesítik erejüket, hogy a Showtime támogatásával varázsoljanak nekünk? Abból bizony egy olyan őszinte csoda születik, mint amilyen ez a sorozat. 

Hirdetés

A Most nevess! (Kidding) egy különleges történetet mutat be: egy nem mindennapi figurára, Jeffre (Jim Carrey) fókuszál, aki Mr. Pickles művésznéven egy kedves és oktatójellegű gyermekműsorban szórakoztatja a kicsiket egyedi bábjait használva. Csakhogy Jeff - és az a bájos alteregója, amit a világnak mutat - szembesül a sors kegyetlenségével, amikor kisebb és nagyobb tragédiák következtében elkezd széthullani a családja/élete, ő pedig egyre nagyobb lendületet véve indul meg a bekattanás felé vezető lejtőn. Ezt a folyamatot követhetjük figyelemmel Michael Gondry dramedy-szériájában, amely olyan komoly témákat boncolgat, mint a halál, a válás, a megcsalás és a családi kötelékek felbomlása, miközben a remény sem felejtődik el. 

A sorozat sztorijából, hangulatából és beállításaiból fakadóan akkor sem tagadhatná le, hogy a neves rendező kezei közül került ki, ha akarná, ugyanis minden porcikáján érződik az a sajátos, többnyire megfoghatatlan atmoszféra, amit lehetetlenség más szóval körbeírni, minthogy száz százalékban "gondrys". Ehhez pedig tökéletes alapot szolgáltat a Föld legsokoldalúbb komikusaként ismert és szeretett, de a drámai pillanatokban is helytálló Jim Carrey, aki szinte lubickol a rá bízott szerep eljátszásában. Keserédes ragyogása neonként halványítja el kollégái abszolút korrekt játékát, pedig olyan "öreg motorosok" asszisztálnak neki, mint az édesapját alakító Frank Langella (A robot és Frank, Foglalkozásuk: amerikai), a nővérét megformáló Catherine Keener (Sicario 2: A zsoldos, Phillips kapitány, A 40 éves szűz) és a volt feleségének bőrébe bújó Judy Greer (A Hangya, Az ítélet: család, A majmok bolygója: Háború). 

Carrey minden arcrándulása, minden gesztusa jelentéssel és jelentőséggel bír, egyszerűen zseniálisan teszi magáévá a szépen lassan meghasonuló személyiséget, akiben a fájdalom és az optimizmus vívja éppen vérre menő csatáját. Szinte már olyan érzésünk van, hogy nem a férfi érzelmeinek párbaját, hanem Jeff és Mr. Pickles képletes erőpróbáját láthatjuk kibontakozni, a szembenálló feleket pedig az élet látja el munícióval (a színész bizonyára a magánéleti gondjaihoz nyúlva tudta még hihetőbbé tenni a kisképernyős figuráját). Ezt a kézzel tapintható hangulatot erősíti Shawn Kim fényképezése és David Wingo dallamai is, így nyugodtan leszögezhetjük, hogy a négyesfogat (Gondry, Carrey, Kim és Wingo) együtt képesek elérni azt, hogy a képernyőre szegezzék a tekintetünket és elgondolkozzunk az életünkön. 

Akinek egy picit is felkeltette az érdeklődését a Most nevess! a fenti szavak után, annak mindenképpen ajánljuk megtekintésre legalább a pilotot, az úgyis segít eldönteni, hogy fekszik-e ez a keserédes stílus vagy sem. Azt viszont leszögezzük, hogy ebben a sorozatban mindenki talál olyan karaktert és témát, akivel és amivel azonosulni tud, az első rész utolsó percei pedig azt sejtetik, hogy egy olyan emlékezetes útra fogjuk elkísérni Jim Carrey-t és Mr. Pickles-t, amely várhatóan nem csak őket, de minket is megrág majd kívülről-belülről. Olyan "gondrysan". 

A sorozat az HBO GO-n nézhető feliratosan, valamint október 8-tól az HBO-n szinkronosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.