Hirdetés

Mozinetes filmeket díjaztak a 9. Jameson CineFesten!

|

Szombaton hirdették ki a sokak által legjobb magyarországi filmfesztiválnak mondott miskolci 9. Jameson CineFest nyerteseit, ahol mindkét Mozinet által forgalmazott alkotás díjban részesült.

Hirdetés

A fesztivál egyik húzófilmjének számított a Katrina-hurrikán pusztítását egy kislány szemszögéből bemutató, megdöbbentő erejű filmdráma, A messzi dél vadjai  (12), mely az idei év legünnepeltebb amerikai filmje. Először a Sundance Filmfesztiválon aratott zajos sikert, elnyerve a fesztivál fődíját és az operatőri díját, majd a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjat kaparintott meg, köztük az Arany Kamerát. A Jameson CineFestre Radu Jude-hoz hasonlóan ellátogatott Benh Zeitlin rendező, aki filmjével az FICC-díját (a Nemzetközi Filmklubszövetség elismerése) nyerte el. A messzi dél vadjai január közepétől kerül országos moziforgalmazásba. /Mozinet Kft./

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.