Hirdetés

Musical készülhet A vezércselből

|

A Level Forward vásárolta meg a sorozat alapjául szolgáló regény jogait.

Hirdetés

Borítékolható volt, hogy nem hagyják sokáig magában a tavalyi év slágersorozatát, A vezércselt, hiszen ma már minden idők egyik legnézettebb Netflix által gyártott limitált szériájáról van szó, és ha a Golden Globe és a Critics' Choice Awards kedvencében nincsenek még kiaknázatlan lehetőségek, akkor semmiben. Mire számíthatunk ilyen esetben? Új évadra? Egész estés filmfeldolgozásra? Vagy esetleg előzménytörténetre? Ezúttal egyikre sem, ugyanis a Variety értesülései szerint a Level Forward produkciós cég megszerezte Walter Tevis regényének jogait, ami az egyenes utat jelenti a Broadwayre musical formátumban. 

Hirdetés

Tevis könyve 1983-ban jelent meg, amiben szintén a különleges képességekkel rendelkező sakkzseni Beth Harmon karrierjét követhetjük végig. A Netlfix élt a regény adta történeti alapanyaggal, és ha egy nem is minden szempontból tökéletes, de nagyon szerethető és szórakoztató minisorozatot hozott tető alá a pompás Anya Taylor-Joy főszereplésével, aki Beth Harmon bőrébe bújva küzd meg a függőségeivel és egyedüli nőként a férfiak által dominált sakktársadalommal.

A Level Forward ügyvezető igazgatója, Adrienne Becker, és a produceri feladatokat ellátó Julia Dunetz a következőt nyilatkozták a projekttel kapcsolatban:

Nagy megtiszteltetés a Level Forward számára, hogy elhozhatja A vezércselt a musical színpadára. A közönség osztozik a történet női karaktereinek bátorságában és barátságában, akik mindvégig kitartottak Beth Harmon mellett a győzelemhez vezető úton. Intő jel a történet a napjaink nemi és faji megkülönböztetése által okozott küzdelmek közepette, és alig várjuk, hogy a projekt készítése továbbhaladhasson.

A vezércsel a Netflixen szert tett közönségsikere után a díjátadókon sem szorult háttérbe, mert mind a Golden Globe-ot, mind a Critics' Choice Awardot bezsebelte a legjobb limitált széria és a legjobb színésznő limitált szériában (Anya Taylor-Joy) kategóriákban.   

Nektek mi a véleményetek a musical-koncepcióról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.