Hirdetés

Nem lesz probléma az Avatar-folytatások közti nagyobb szakadékkal

|

James Cameron teljesen nyugodt és azt akarja, hogy Ti is azok legyetek!

Hirdetés

2008-ban jött az Avatar. Robbant, de szép nagyot, ment rá mindenki. Majd jött a bejelentés, folytatásokra lehet számítani. Teljesen érthető, első rész rajongói részéről lelkendezésre adhat okot. Majd jött a tologatás meg a késlekedés. Egyszer X évben mutatták volna be a második részt, majd áttették Y évre - az ember csak kapkodta a fejét a nagy összevisszaságban. Most már biztosnak tűnik, hogy 2020 decemberében ismét ellátogathatunk Pandorára. Már ha meg nem unjuk a várakozást és nem fog ez a köztes idő (11 év) terhesnek bizonyulni a film élvezeti faktorát és a hype-ot illetően. 

Hirdetés

Ha James Cameron-t kérdezzük ez ügyben (márpedig a CNN meg is kérdezte őt ez ügyben), akkor a válaszából kiindulva őt aztán a legkevésbé sem lehet ezzel a témával stresszhelyzetbe hozni. Valószínűleg, ha én lennék James Cameron, én is ilyen laza lennék. De nem vagyok James Cameron, így azért picit izgulok helyette is. A rendező a következőket nyilatkozta:

Hét év távolság volt a Terminátor és a Terminátor 2 között. Hét év távolság volt az Alien és az Aliens között. Nyilvánvalóan lesz vagy 10 év különbség az Avatar és Avatar 2 között. Az Avatar 2-re azonban nem a folytatásnak az eshetőségével fogsz beülni, hanem annak a tudatában, hogy ezt a filmet követi még három másik, ez pedig egy egészen másfajta koncepció, ami a közönséget illeti. És számos késleltetés emiatt volt, hogy ezt a víziót megalkossuk.

Valóban, az Alien és Aliens között hét év telt el (és nem mellesleg mindkét filmet ugyanolyan kőbevésett klasszikusként tartja számon a világ), viszont ehhez azért érdemes hozzátenni azt is, hogy ebben a mai, rohamtempóban szédelgő világban elég ritka - főként egy ilyen nagy volumenű filmnél, mint amilyen az Avatar -, hogy ennyi idő teljen el az első rész és a folytatása között. Még a Prometheus és az Alien: Covenant közötti 5 év is elég soknak tűnik, a Marvel pedig ugye próbálja minél feszesebbre venni a tempót, vagy a köztes réseket kitölteni más karakter filmjeivel, vagy egy össznépi duhajkodással. Más részről: a hülye is láthatja, hogy Cameron nem abban a ligában játszik, mint kollégái, hiszen ő - miközben a sztorit ötölgeti - a technikai hátteret is igyekszik forradalmasítani, fejleszteni és illesztgetni a saját kis víziójához. Ami nyilvánvalóan időigényes folyamat, így talán jobb is, hogy nem kapkodja el a dolgokat és nem hozta ránk rohamtempóban sutyimunkát végezve a sok tervezett sequelt. Harmadrészről pedig - ha aggódnánk is jelen pillanatban amiatt, hogy érdektelenek leszünk -, Cameron tudja nagyon jól, hogy tüzelje fel a közönséget és hogyan térítse meg azt a sok, munkába fektetett összeget a mozipénztáraknál. Szóval valószínűleg igaza lesz és mire észbe kapunk a teljes közönyből áttérünk a "tejóégdevárom"-fázisba. 

A második rész elvileg még idén forogni kezd, utána pedig folyamatában jön a többi film - "ha lúd, legyen kövér"-alapon. Visszatér Sam Worthington mellett Sigourney Weaver is, bár utóbbiról fogalmunk nincs, milyen formában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.