Hirdetés

Oscar 2017 - A nyertesek

|

A meglepően kellemes és meglepetésektől sem mentes díjátadón mindenkinek jutott egy-egy morzsa, de a végjáték rettentő kínosra sikeredett.

Hirdetés

A Kaliforniai álom a végén rémálomba ment át. Már az rossz ómen volt a Jimmy Kimmel által vezetett, verbálisan meglepően szórakoztató, vizuálisan pedig puritán show alatt, hogy a 14 jelöléséből csak nem akart a show első két órájában akár egyet is díjra váltani, közben viszont az Érkezés, A fegyvertelen katona, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint a Suicide Squad is vigasztalódhatott egy-egy szoborral (utóbbit még emésztjük). Az est második felében már a papírforma érvényesült és a főbb kategóriákban az nyert, akire számítani lehetett: a Kaliforniai álom vitte a zenei díjakat, a díszletet, a fényképezést, a rendező Damien Chazelle, valamint a női főszereplő, Emma Stone is aranyba borult. A Legjobb film díjához is a Kaliforniai álom stábja vonult fel, majd jött a hidegzuhany: tévedés történt! Warren Beatty rossz borítékot nyitott, a díjat a Holdfény kapta - amely a legjobb adaptált forgatókönyv és legjobb férfi mellékszereplő (Mahershala Ali) díját már elvitte - így hiába emelt pajzsára egy fontos témájú filmet Hollywood, csúf árnyékot vetett mindkét filmre. Viola Davis a Legjobb női mellékszereplő díjával engesztelte ki a Fencest, míg az Oroszlán és a Számolás joga díj nélkül maradt. De ami még fontosabb: Magyarország ismét Oscarral gazdagodott! Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje nyerte az aranyszobrot. Alább a győztesek listája.

Hirdetés

Legjobb film: Holdfény

Legjobb rendező: Damien Chazelle - Kaliforniai álom

Legjobb színész: Casey Affleck - Régi város

Legjobb színésznő: Emma Stone - Kaliforniai álom

Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali - Holdfény

Legjobb női mellékszereplő: Viola Davies Fences

Legjobb eredeti forgatókönyv: Régi város (Kenneth Lonergan)

Legjobb adaptált forgatókönyv: Holdfény (Barry Jenkins and Tarell Alvin McCraney)

Legjobb fényképezés: Kaliforniai álom

Legjobb vágás: A fegyvertelen katona

Legjobb animációs film: Zootropolis - Állati nagy balhé

Legjobb animációs rövidfilm: Szalonka

Legjobb vizuális effektusok: A dzsungel könyve

Legjobb hangkeverés: A fegyvertelen katona

Legjobb hangvágás: Érkezés

Legjobb filmzene: Kaliforniai álom

Legjobb betétdal: Kaliforniai álom

Legjobb jelmeztervezés: Legendás állatok és megfigyelésük

Legjobb smink: Suicide Squad

Legjobb látvány és díszlet: Kaliforniai álom

Legjobb idegennyelvű film: Az ügyfél

Legjobb rövidfilm: Mindenki

Legjobb dokumentumfilm: O.J. - Made in America

Legjobb rövid dokumentumfilm: The White Helmets

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.