Hirdetés

A 2018-as Oscar is hozhat magyar sikert

|

Az Akadémia kihirdette, hogy milyen idegen nyelvű filmek szállnak szembe az Oscar-díjért a 2018-as gálán és köztük van egy kiváló magyar rendezés is. Drukkolunk!

Hirdetés

Enyedi Ildikó általunk is nagyszerűnek tartott filmje, a Testről és lélekről ugyan nem kapott Golden Globe-jelölést, viszont most egy ennél fontosabb elismerésnek örvendhet a stáb: nyolc másik alkotással mérkőzhet meg a 2018-as Oscar legjobb idegen nyelvű film kategóriájában a szoborért!

Hirdetés

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ítészei összesen kilenc műre szűkítették a legjobb idegen nyelvű alkotások listáját, amelynek tagjait péntekre virradóra jelentették be Los Angelesben. Összesen 92 filmből választották ki azt a kilencet, amelyet alább láthattok, azonban fontos megjegyezni, hogy ez a felsorolás még tovább szűkül, január 23-án jelentik majd be a végső jelölteket. Számunkra a legfontosabb az, hogy a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia két évvel ezelőtti győzelme és a Deák Kristóf által készített Mindenki kisfilm diadalmaskodása után ismét esély nyílik a magyar sikerre:

- Chile: A Fantastic Woman (Sebastián Lelio)
- Németország: In the Fade (Fatih Akin)
- Magyarország: Testről és lélekről (Enyedi Ildikó)
- Izrael: Foxtrot (Samuel Maoz)
- Libanon: The Insult (Ziad Doueiri)
- Oroszország: Szeretet nélkül (Andrey Zvyagintsev)
- Szenegál: Félicité (Alain Gomis)
- Dél-Afrika: The Wound (John Trengove)
- Svédország: A négyzet (Ruben Östlund)

Sokak nagy meglepetésére Angelina Jolie háborús drámája, a nagy esélyesnek tartott First They Killed My Father nem került fel a top 9 listájára, mindenesetre a Golden Globe-ot még behúzhatja. A 90. Oscar-díjátadót 2018. március 4-én rendezik meg. Izgatottan várjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.