Hirdetés

Palpatine visszahozásáról beszélt J.J. Abrams a Skywalker korában

|

Diplomatikus magyarázattal állt elő a rendező.

Hirdetés

Amikor a Skywalker kora első képsorainak végén felhangzott az a jól ismert kacaj, mindenki számára világossá vált, hogy Palpatine mégsem halt meg A Jedi visszatér végén, vagy ha netán mégis, valamilyen formában visszatérésre készül a IX. epizód során. 

Hirdetés

Ez persze azóta hivatalos megerősítést kapott - ha önmagában nem lenne elég beszédes a plakáton vigyorgó Sith nagyúr -, és ahogyan az mostanában lenni szokott a Csillagok háborúja háza táján, ez a döntés is alaposan megosztotta a rajongótábort. Természetesen sem a visszatérés mikéntje, sem a célja nem ismert, és valószínűleg nem is lesz az a decemberben esedékes bemutatóig, azonban a trilógiazáró rendezői feladatait ellátó J.J. Abrams mégis választ adott a karakter visszahozásával kapcsolatos kérdésekre egy meglehetősen friss interjújában.

"Néhányan úgy érzik, hogy nem kellene újból előrángatni Palpatine karakterét, és ezt teljesen megértem. De hogyha egy történetként tekintesz erre a kilenc filmre, még olyan könyvvel sem találkoztam, ahol az utolsó fejezetek ne reflektálnának a korábban történtekre. Tökéletesen megágyazott az első nyolc film mindennek, amit most csinálunk a IX. epizódban."

Tekintettel arra, hogy a IX. epizód nem csak Az ébredő Erővel induló Disney-féle trilógia végét jelenti, hiszen az ígéretek szerint ezzel végleg lezárul a Skywalker család 1977-ben kezdődő története, valahol érthető Abrams magyarázata. Ha ehhez hozzávesszük a Lucasfilm elnökeként ismert Kathleen Kennedy korábbi nyilatkozatát, miszerint a kezdetektől szerették volna visszahozni Palpatine-t ebben a produkcióban, haloványan megjelenik előttünk egy reménysugár, hogy valóban nem utolsó utáni ötletként dobta be valaki Snoke utánpótlására, és esetleg még következetes szerepet is írtak a meghatározó karakter számára.

Mindenesetre december 19-én remélhetőleg választ kapunk a kérdéseinkre, mikor mozikba kerül a Star Wars IX. epizódja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.