Hirdetés

Pierce Brosnan elárulta, hogy hol mentek félre a James Bond-filmjei

|

Segítünk: nem a láthatatlan autónál.

Hirdetés

James Bond az a filmes hős, aki mindenkinek mást jelent: van akinek az "alpha-007-es", Sean Connery, van akinek a nem rég elhunyt, humoros Roger Moore, esetleg a rókaképű, mégis érzékeny Timothy Dalton, vagy a (még) jelenlegi "orosz dokkmunkás" Daniel Craig, sokaknak pedig a "szépfiús" Pierce Brosnan. Utóbbi viszont úgy fest, mintha nagyon nem lenne elégedett egykori szerepével.

Hirdetés

Úgy fest, hogy mostanában divatos a vezeklés, a sajnálkozás a filmesek körében a korábbi vétkekért. A minap Joel Schumacher kért elnézést a Batman & Robinért, most pedig Brosnan a Total Film legutóbbi számában fejtette ki, hogy szerinte mi is volt a probléma az ő egykori Bond-filmjeivel.

Egyre gyűlt bennem a frusztráció, ahogy készítettük a filmeket, mert láttam, hogy mi történik körülöttünk a világban és mi a filmekben. Azt akartam, hogy Bond egy kicsit keményebb, földhözragadtabb és mocskosabb legyen, de bármivel is próbálkoztam, a forgatókönyvek ugyanazokon a képtelen ötleteken alapultak.

Kicsit talán Brosnan szigorú önmagához, hiszen alapvetően ő bizonyította be, hogy a 007-esre a hidegháború utáni világban is van igény, az Aranyszem, vagy A világ nem elég pedig még kifejezetten földhözragadtak voltak a maguk nemében és Bond emberibb, sötétebb oldalai is megnyilvánultak, noha közel sem annyira, mint a Brosnan után következő Craig-érában. Természetesen Brosnan nem rest elismerni a búcsúfilmjének számító Halj meg máskor! hibáit sem.

Remekül éreztem magam a Halj meg máskor! forgatásán. Voltak dolgok a forgatókönyvben, amikről úgy véltem, hogy röhejesek, mint például a láthatatlan autó, de megpróbáltam minden tőlem telhetőt és hinni benne. Igen masszív fejfájást kaphat tőle az ember, ha hihetővé akarja tenni az ilyesmit és sokat fog rajta stresszelni.

Érezhetően a vezeklés elsősorban a Halj meg máskor!-ért folyik, amit valóban az egyik leggyengébb Bond-filmnek tartanak a már akkor olcsónak ható CGI, valamint az efféle ötletek miatt, mint a láthatatlan autó. Személy szerint közel sem tartom annyira rossznak, noha a film első fele élesen szembemegy a másodikkal és utóbbi a gyengébb, de ettől függetlenül a film leglátványosabb jelenete pont a sokat szidott autóhoz köthető, ugyanis a jégen zajlódó autósüldözés Bond Aston Martinja és ellenfele, Zao között minden túlkapása ellenére látványos, ötletes és szórakoztató.

A most 64 éves ír színész egyébként 2017-ben szédületes tempót diktál. Főszereplője volt a The Son című sorozatnak, 3 filmje is az utómunkálati fázisban van, és előkészületek alatt áll 2018-ra a Spinning Man című thriller, valamint a nagy visszatérés az ABBA slágerek világába a Mamma Mia: Here We Go Again! révén, amiért talán már most nem ártana bocsánatot kérnie.

Mondd, hogy sajnálod a Mamma Mia!-t! Mondd ki!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.