Hirdetés

A Pókember filmek a Harry Potter mintáját követnék

|

Feltéve, ha a Sony is úgy akarja.

Hirdetés

Nem új keletű hír, miszerint miért is választották az Andrew Garfieldhoz és Tobey Maguire-hoz képest lényegesen zsengébb korú Tom Hollandot (19 évesen kapta meg a szerepet), hiszen hosszú távon terveznek a karakterrel, ezért is kívánják jó ideig a középiskolában tartani, ezzel is egy coming of age (avagy felnövéstörténet) jelleget adni a franchisenak. Kevin Feige-ék már megjelölték John Hughes-t és munkásságát, mint ihletforrást, kiemelve a Nulladik órát, de szóba került a franchise-ok közül az ezt a tematikát tökéletesen alkalmazó Harry Potter-széria is.

Hirdetés

Holland maga is azt pedzegette legutóbb az MTV-nek adott interjújában, hogy klassz lenne, ha a sorozat különálló darabjai a Potter-szériához hasonlóan Peter Parker egy-egy iskolaévét ölelnék fel.

Úgy vélem a Harry Potter-filmek tökéletesen mutatják, hogy ez jól működött. Sok millió emberhez hasonlóan én is hatalmas rajongójuk vagyok, tehát miért ne követhetnénk ezt a tökéletes formulát? Szerintem még valami izgalmasat is kihozhatnánk belőle.

Noha valóban nem lenne hülyeség Pókember kalandjait egy éves periódusokban taglalni - ezzel is érzékeltetve egy kicsit, hogy konkrétan mennyi idő telik el a Marvel Filmes Univerzumában - azért egy ügy megoldáshoz kicsit sok lenne, pláne ha olyan zsenipalánta van a középpontban, akit maga Tony Stark patronál. A Roxfort egy eléggé izolált környezet volt, ahol még a külvilág információi is lassan terjedtek, és a mindennapi sulis élet vegyült az Agatha Christie féle nyomozásokkal, ellenben itt az okostelefonok és az internet világában mozgolódik a főhős, miközben több vele egyen értékű hérosz is tevékenykedik ebben a világban, és az ő csatározásaikat, azok közvetlen avagy utóhatását bele kellene építeni egy ilyen egy éves cselekménybe.

Annyiban viszont a Harry Potter-párhuzam már most is áll, hogy a fiatal szerepekben kevésbé ismert, vagy ismeretlen színészpalánták bizonyíthatnak, míg a fontosabb mellékszerepekben nagy nevű veteránok brillíroznak. Például a Tony Starkkal egybeforrt Robert Downey Jr, a már most szexi May néniként elkönyvelt Marisa Tomei, vagy az izgalmas gonosznak ígérkező Michael Keaton. Hogy ez persze valaha is ki tud úgy teljesedni, mint Potter úrfi kalandjai, ahhoz a Sonynak is lesz egy-két szava. A Pókember: Hazatérés július 7.-étől hálózza be a mozikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.