Hirdetés

A Pókember: Hazatérés 2 egy másik ismert karaktert hoz be Tony Stark helyére

|

A Pókember folytatásában Vasember átadja valaki másnak a stafétát.

Hirdetés

A Pókember: Hazatérés alig két héten belül a mozikba kerül, de a Marvel, a Sony és a Disney már gőzerővel a folytatáson dolgozik, ami nem véletlen, hiszen meg van a kitűzött premierdátum, mégpedig 2019. július 5.-én, vagyis szinte napra pontosan két évvel az első után. Annyi viszont már most bizonyosnak látszik, hogy Robert Downey Jr. nem tér vissza a folytatásban.

Hirdetés

Már annak idején is nagy meglepetést okozott, hogy Downey Jr.-t is berakták Pókember mellé, ráadásul ahogy azóta nyilvánvalóvá vált, nem egy egyszeri cameora, hanem kiemelt szerep jutott neki, amit mind a Polgárháborúban történtek, mind a Hazatérés cselekménye indokolt, hiszen Michael Keaton gonosza, a Keselyű az ő ténykedéseire reflektál, ebbe keveredik bele Peter Parker. Hogy a színész nem tér vissza érthető, hiszen elfoglalt és drága ember (szó szerint), így érthető, ha a folytatásban mellőzni próbálják, az viszont elgondolkodtató, hogy Peter Parker mellé megint bepróbálnak hozni egy MCU karaktert, mikor lehetne hagyni, hogy az ő bevonásuk nélkül nézzen szembe az ellenfeleivel.

Persze ugyanakkor érthető is, hiszen hangsúlyozni kell, hogy ő is ugyanazon világnak a tagja és vélhetően a Marvel csak így tud beleszólni a Sony terveibe, hogy az ne csináljon semmilyen marhaságot, amire ugyebár (mint tudjuk) hajlamos. A kérdés persze az, hogy ki lesz az, aki átvándorol a Marvel Filmes Univerzumából? Nyilván ez elsősorban az addig lezajló két részes Bosszúállók kifutásától függ, ami nagyon sok mindent le fog zárni. Talán Amerika kapitányt - noha a képregényekben Pókember példaképe és a Polgárháborúban átáll az ő oldalára - kizárhatjuk, hiszen Chris Evansnek már így is szerződést kellett hosszabbítania, hogy benne lehessen az Infinity War-ban. Esélyesebb, hogy valamelyik kisebb, vagy éppen felfutóban lévő hős. Paul Rudd hangyája például illeszkedne ebbe a könnyed közegbe, ahogy ipari kémkedésbe keveredik mondjuk az Oscorp ellenében, és ilyen alapon akár Scarlett Johansson Fekete Özvegye is adná magát, de talán valószínűbb, hogy a Downey Jr, mint a Marvel leading manjének örökébe lépő Benedict Cumberbatch Doctor Strange-e lesz az a bizonyos valaki, ami megint magával hozza a kérdést, hogy milyen túlvilági fenyegetéssel kell Pókembernek szembe néznie, ha ahhoz a nagy varázslóra lesz szüksége.

De ez csupán találgatás, mivel tényleg nagyban függ az Infinity War eseményeitől, így ezt egyelőre még nem tudhatjuk. Mindenesetre a THR értesülései szerint Michael Keatonre ne számítsunk a folytatásban, mivel a szerződése csak egy filmre szólt és így is csak akkor állt kötélnek, amikor Robert Downey Jr. is a fedélzetre lépett, így viszont ne nagyon számítsunk a közeljövőben egy régóta tervezett, hol elhalt, hol újra feltámadó Sinister Six filmre, amit még Andrew Garfield A csodálatos Pókemberében próbáltak felvezetni, amibe (többek között) később bele is bukott az egész miskulancia. A Pókember: Hazatérés július 6.-án debütál a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.