Hirdetés

Rian Johnson megindokolja Rey szüleinek jelentőségét

|

A Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője beengedett minket gondolatmenetébe és próbálta érthetővé tenni azt a logikai folyamatot, ami alapján kiválasztotta Rey szüleit.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik nem rejtette magában az összes választ, amit a rajongók kerestek. Azon kevés kérdéssel pedig, amit megválaszolt a film nem volt mindenki teljes mértékben elégedett. Ettől függetlenül Rian Johnson látszólag nem bánta meg döntéseit és most igyekezett elmagyarázni, hogy mi játszódott le benne, mikor kiválasztotta Rey szüleit. A folytatásban SPOILERESEN írunk a filmről!

Hirdetés

Kylo Ren letaglózó beszédje közben ébred rá Rey és a közönség, hogy a lány szülei nem voltak különlegesek. Egyszerű és gyarló emberek voltak, akik eladták a lányukat a Jakkun némi kreditért, amit piálásra költhettek. Ijesztő felismerés, amire Johnson szerint már valójában Az ébredő Erőben is volt utalás.

"Már utalt rá a VII. rész, mikor Maz azt mondja Reynek, hogy a válasz előtte, és nem mögötte áll. De ekkoriban Reyt és persze a közönséget még túlságosan lefoglalták a múlt rejtelmei. Jelentőségteljes dolognak érződött ez, amihez még mindig erősen ragaszkodott. Azt hiszem én egy olyan szemszögből álltam hozzá, hogy megvizsgáltam mi lenne az a dolog, amit a legnehezebb lenne hallania? Könnyű lett volna, ha megtudja, hogy 'Igen, te ennek és ennek a lánya vagy.' Vagy, 'Igen, így illeszkedsz ebbe az egészbe, itt a válasz.' Viszont nehezebb azt hallani, hogy 'Meg kell állnod a saját két lábadon, rá kell jönnöd, hogy mit érsz ebben a világban egymagad. A részed ebben a történetben nem magától értetődő. Saját magadnak kell megtalálnod.' Az én szememben ez volt a legérdekesebb és legdurvább lehetőség Rey számára."

A konklúzió megosztotta a rajongókat, de gondoljatok bele, hogy mi lett volna, ha egyáltalán nem is beszélnek a filmben Rey szüleiről? Persze érdekes lett volna, ha kiderül, hogy ő egy Kenobi, vagy esetleg Palpatine rokona, de ehelyett Johnson meglépte a váratlant, mert az a történet, amit ő szeretett volna elmesélni ezt kívánta.

Azok, akik nem tudnak dűlőre jutni Rian Johnson döntésével még megkaphatják azt, amire vágytak, ugyanis a IX. epizódot újra J.J. Abrams fogja rendezi, Johnson pedig elismerte, nem kizárt, hogy a folytatásban csavarnak még egyet a történeten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.