Hirdetés

Rébusz is benne lesz a The Batmanben?

|

És nem csak ő törne borsot a Sötét Lovag orra alá.

Hirdetés

Mióta kiderült, hogy Matt Reeves The Batmanje a Sötét Lovag legendás nemeziseiből többet is fel fog vonultatni, mindenki tűkön ül, hogy a nemrég hivatalosan is bejelentett (és sokakban még mindig felháborodást kiváltó) Robert Pattinson hőse kikkel néz szembe. Most úgy néz ki, hogy újabb gonoszokkal bővült a lista.

Hirdetés

Persze ezt még tessék némileg fenntartásokkal kezelni, de a Geeks Worldwide értesülései szerint Batman egyenesen 4 gonosszal néz majd szembe. Azt már tudni lehetett, hogy a Batman visszatérhez hasonlóan Pingvinnek és Macskanőnek jut majd komolyabb szerep. Mivel azonban az író-rendező rendre azt hangoztatta, hogy az ő értelmezésében jobban kidomborítja Batman nyomozó mivoltát, ezért sokan biztosra vették, hogy egy intellektuálisabb ellenféllel néz majd szembe, ez pedig illett volna a vásznon eddig még nem látott Hushra, valamint a gyilkos fejtörők atyjára, Rébuszra. A karakter Batman nemeziseinek Pantheonjából igencsak mostohán van kezelve, hiszen a filmvásznon a nézőknek be kellett érniük Jim Carrey ordenáré ripacskodásával a Mindörökké Batmanben, valamint a nemrég befejeződött Gotham kitartó rajongóinak Corey Michael Smith a harsány és a kifinomult szociopata között egyensúlyozó remek alakításával. Emellett azonban csak az Arkham-játékok mellékküldetéseiben hallhattuk, láthattuk Eddie Nashton, avagy Edward Nygma figuráját.

Ez most viszont úgy fest, hogy megváltozik, ugyanis a hírportál értesülései szerint Gotham bűnöző lángelméjének szerepére 30-40 év közötti férfi színészek után kutatnak minden etnikumból. A mélynövésű, hegyes orrú, high-tech esernyőkkel felszerelt Pingvinhez, Gotham maffiózójához 20-40 év között, az atletikus betörő, Macskanő szerepére pedig 20-30 év közötti színésznőket keresnek, ahol bőrszín a többi jelölt esetében szintén nem kitétel. Azonban az igazi újonc - legalábbis nagyvásznon - mindenképpen az eddig nem látott Firefly: a high-tech ruhákban röpködő gonosztevő szerepére 20-30 év közötti férfi színészt castingol majd a rendező.

Vagyis amennyiben ez igaz - márpedig korábban a Forbes elejtette, hogy Rébusz is benne lehet a filmben -, akkor ez alapján Rébusz fogja majd össze ezeket a bűnözőket, valamilyen sötét cél érdekében. A kérdés nyilván az, hogy mivel Batman intellektusa ki lesz emelve, ezért vélhetően színészben is olyan valakit keresnek, aki hitelesen tudja visszaadni mindezt? Mindenesetre kihívást jelenthet a Sötét Lovag agytekervényeinek és nyomozó képességeinek, az biztos. Ez - valamint a korhatár meghatározás - alapján pont beleesne Dan Stevens az említett halmazba, aki az eszes, ugyanakkor zavart elmék életre keltésében nagyon otthonosan érzi magát.

Josh Gadet már régóta emlegetik Pingvinként és küllemében is tökéletes lenne (plusz Stevensszel együtt játszott A Szépség és a Szörnyetegben, valamint a Marshall - Állj ki az igazságért!-ban), noha Stevensszel együtt éppen beleesnének az adott korhatárba (Stevens 36, Gad 38 éves).

Macskanő szerepe Michelle Pfeiffer és Anne Hathaway után szintén érdekes és izgalmas kérdés, hiszen míg az említett Firefly-nál nem kell aggódni a castingosoknak, mivel nincs akihez korábbról ragaszkodnának a nézők, addig itt komoly múltra tekint vissza a karakter, ráadásul talán a legkomplexebb a fent említettek közül. A nemrég bemutatott Alita - A harc angyala címszerepében bizonyító Eiza González viszont nem akármilyen választás lenne, aki úgy játszadozhatna Pattinson Batmanjével, mint macska a gombolyaggal.

Persze ezek még csak tippek, vágyálmok, de egyre jobban kíváncsiak vagyunk Reeves koncepciójára (feltéve, ha egyszer végre elkészül) és egy ilyen szereposztással már ki is békülnénk, noha az sem mindegy, hogy ki lesz Alfred vagy éppen Gordon. Mindenesetre Robert Pattinson a denevérgúnyát először 2021 júniusában öltheti magára és ennek érdekében (részben a kétkedőket meggyőzve) el is kezdte a fizikai felkészülést, hiszen a forgatás valamikor jövő év elején veszi kezdetét.

Ti kiket látnátok szívesen a szerepekben, vagy mely gonoszokat még? Válaszaitokat várjuk alább kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.