Hirdetés

Ridley Scott óva inti kollégáit a pozitív kritikáktól

|

A legenda legújabb meglátása szerint nem tesz jót egy filmrendezőnek, ha csak pozitív kritikákat kap.

Hirdetés

Mintha újabban Ridley Scott könnyebben kerülne a hírekbe a harsány megnyilvánulásai miatt, mint a filmjei fogadtatásából kifolyólag. A korábban a sikeres blockbustereiről elhíresült Scott nemrégiben a mobilon felnőtt generációt osztotta ki, amiért azok nem ültek be Az utolsó párbajra a moziba. Még ugyanabban az interjúban azonban arra is kitért, hogy milyen motivációval bírt számára, hogy 1982-ben a Szárnyas fejvadászt egy bizonyos Pauline Kael a földig tiporta. Persze az utóéletet mindenki ismeri: a Szárnyas fejvadász egy sci-fi klasszikussá nőtte ki magát, míg Kael nevére Scotton kívül bizonyára kevesen emlékeznek.

Hirdetés

Ezúttal Scott a The Hollywood Reporternek adott új interjút, melyben kitértek a kritikai fogadtatás műfajára. Scott újfent kihangsúlyozta, hogy bár tiszteli mindenkinek a véleményét, egy film megítélése terén mindig csak a saját ízlésére hagyatkozik, legyen szó akár a saját, akár mások alkotásairól. Majd ismét felemlegette Pauline Kael kritikáját, mely egyébként ki van akasztva az irodájába egy konstans emlékeztetőként, hogy aztán megfogalmazza azt a véleményt, amin ismét lehet majd csámcsogni.

"A legrosszabb, ha olvasod a kritikákat (a műveidről), és azok nagyszerűek. Ez nagyon veszélyes, mert azt hiszed, hogy minden sínen van. Azonban én azt tanultam meg, hogy ez sosincs így. Mindig van min javítani. Én mindig úgy állok hozzá, hogy még nem tudok mindent."

Talán ebbe a meglátásába kevesebben fognak belekötni, mint a korábbi megszólalásaiba. Ti egyetértetek Scott-tal abban, hogy a kudarcokon keresztül sokkal többet tanulhatunk, mint az instant sikerekből?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.