Hirdetés

Ridley Scott a mobilos generációt okolja Az utolsó párbaj bukásáért

|

Az utolsó párbaj szerinte a telefonon felnövő Y-generáció miatt bukott meg.

Hirdetés

Ridley Scott újabban mintha inkább a nyilatkozataival tűnne fel, semmint a rendezéseivel. A 83 éves direktor nemrégiben az Alien-sorozattal kapcsolatban nyílt meg, illetve utána nem sokkal pofon egyszerű módon megérvelte, miért is van szükség a Gladiátor folytatására. Scottnak erre a hétre is akadt egy combos nyilatkozata, a direktor ugyanis megtalálta a legújabb filmje, Az utolsó párbaj bukásának az okát.

"A Disney fantasztikus promociós munkát végzett. A főnökök imádták a filmet - ami már csak azért is nagy szó, mert nem ők voltak a célközönség - de tényleg tetszett nekik, úgyhogy a reklámozás, a nyilvánosság, stb. mind kitűnő volt a részükről. Szerintem az egész (bukás) abból ered, hogy a közönség soraiban akadnak olyanok, akik a kib.szott mobiltelefonokon nőttek fel. Az Y generáció tagjai nem akarnak semmit sem tanulni, hacsak azt az információt nem a telefonjaikon keresztül kapják meg."

Hirdetés

Marc Maron WTF című podcastjának vendégeként Scott ennél is tovább ment, amikor a házigazda kifejtette, hogy a bemutatott korszak és akció bevonzhatta volna a fiatalabbakat is.

"Egyetértek veled. Főleg úgy, hogy Matt Damon, Ben Affleck és Adam Driver, valamint az új lány, Jodie Comer is szerepeltek a filmben. Igazából róluk kell dönteni. A Fox is róluk döntött. Mind úgy gondoltuk, hogy remek a forgatókönyv, úgyhogy megcsináltuk a filmet. Tudom, hogy nem lehet mindig győzni. Ami engem illet, soha nem bántam meg egyetlen filmemet sem. Egyiket sem. Nagyon korán megtanultam, hogy a saját kritikusomnak kell lennem. Egyedül a saját alkotásaidról mondhatsz igazán véleményt. A többi mellett sétálj el. Legyél boldog, és ne nézz vissza. Ez vagyok én."

Scott a műsor végén még egy anekdotát is megosztott a hallgatóközönséggel.

"1982-ben rendeztem egy filmet Szárnyas fejvadász címen. Ez volt a harmadik alkotásom. Egészen fasza lett. Aztán lehúztak engem. Pauline Kael, egy filmkritikus úgy lehúzott engem, hogy sohasem találkozott velem. Egyszer csak olvasok egy cikket a New Yorkerben, ami egy nagyon menő magazin. Elolvastam a cikket, ami igazából egy négyoldalas sértegetés volt. Bekereteztettem, és most ott van az irodámban. Sosem olvasok kritikákat, és soha nem fogok kritikusoktól újra olvasni. Egész egyszerűen Pauline teljesen el volt tévedve, én pedig fényévekkel előtte jártam."

Ti mit gondoltok Scott meglátásairól és egyáltalán Az utolsó párbajról? Tényleg csak az Y-generáció tagjain múlott volna a sikere?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.