Hirdetés

Robotech film készül a Sólyomszem rendezőjétől

|

A kultikus '80-as évekbeli animéből a Sony fejleszt filmes adaptációt.

Hirdetés

A Sony készen áll arra, hogy a '80-as évek egyik ikonikus anime sorozatát, a Robotechet filmre adaptálja, amihez már meg is találták a rendezőt Rhys Thomas személyében. Thomas munkásságát a tavalyi Sólyomszem sorozatban csodálhattuk meg, most pedig egy sokkal nagyobb feladat hárul rá, hiszen egy potenciális új franchise alapjait kell leraknia.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban 85 epizódot megért Robotech valójában három japán sorozatból lett összegyúrva: a Super Dimension Fortress Macrossból, a Super Dimension Cavalry Southern Crossból, illetve a Genesis Climber MOSPEADA-ból. Egy sajátos amerikai törvény alapján azonban egyik felsorolt szériát sem lehetett átvinni az USA-ba, mivel nem érték el külön-külön a 65 epizódos hosszúságot. Ez azonban nem szegte a kedvét a Harmony Gold USA-nak, akik a Tatsunoko Productionnel karöltve a három szériát egybegyúrták, ami a 85 epizódos amerikai változatot eredményezte.

A Robotech története szerint az emberiséget a jövőben különböző idegen fajok inváziója terrorizálja, és ezt megfékezendő, az emberek óriás mechákat építenek a földre hullott idegen űrhajókból, hogy megvédjék a bolygót. Guillermo del Toro Tűzgyűrűje többek között a Robotechből is inspirálódott, úgyhogy ne lepődjünk meg, amikor ismerősen cseng az alapsztori.

A Sony nem titkolt célja, hogy egy újabb dollártojást tojó franchise-t húzzon fel, elvégre a Robotechben bőven van alapanyag - a 85 részes sorozaton túl további rajzfilmekkel és képregényekkel bővült a történet. A Robotech filmnek egyelőre nincs premierdátuma, de Thomas érkezése után valószínűleg felgyorsulnak az események a projekt körül, és idővel a debütálás dátumáról is lehull a lepel.

Ti néztétek a Robotech rajzfilmsorozatot?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.