Hirdetés

Roland Emmerich nem szimpatizál a Marvel filmekkel

|

Roland Emmerich inkább hétköznapi fickók társaságában szereti lerombolni a világot, mint köpenyes hősökkel.

Hirdetés

Ha Roland Emmerich munkásságát nézzük, akkor mindenki egyből a világot rendszerint bajba sodró CGI-bomba blockbustereire gondol először.  Ezt a tematikát nem vetik meg a Marvel filmek sem, ahol szintén szeretnek városok és világok a katasztrófa szélére vagy közepére sodródni. A német rendező éppen ezért sokkal inkább konkurenciát lát a szuperhősök világában, mintsem partnert. 

Hirdetés

A Guardian egyik interjúja alkalmával meg is mondta véleményét a Marvel univerzumról:

Az én filmjeimben jól láthatóan mindig olyan fickókból lesznek a hősök, akikből senki sem nézné ki. Ezzel szemben a Marvelnél furcsa ruhákban szaladgálnak a hősök. Nem szeretem a köpenyes embereket. Bénának tartom, amikor felveszik a szuperhős-jelmezüket és elrepülnek. Nem is értem. Talán azért nem, mert Németországban nőttem fel.

Emmerich arról is mesélt, hogy hazájában nem tudta kamatoztatni filmkészítő álmait, azaz a nagyszabású, sok speciális effekttel operáló blockbusterek ötletét, így Amerikában kellett megvalósítania. Minden kezdő alkotót arra biztat, hogy ne hagyják magukat eltántorítani álmaiktól.   

A holnap mozikba kerülő A függetlenség napja: Feltámadás-sal kapcsolatban is kikérdezték a rendezőt, aki arra a kérdésre, hogy lesz-e harmadik rész is, azt válaszolta, hogy tervben van, de még nem tették meg az előkészületeket hozzá. A mostani rész is utalni fog egy pontján arra, hogy "bármi újra megtörténhet", így a történetet kvázi nyitva hagyják egy folytatásra. Persze mindez a fogadtatástól is függ majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.