Hirdetés

Sam Raimi a Pókember 3 híres táncjelenetének védelmére kelt

|

Ennyi év után persze nem biztos, hogy sokan elfogadják Sam Raimi magyarázatát.

Hirdetés

Most, hogy Sam Raimi a Doctor Strange folytatásával sokak szemében rehabilitálta magát, mint képregényfilm-rendező, lehetősége nyílik több ízben is beszélni arról, hogy miként élte meg legutóbbi szuperhősfilmje, a Pókember 3 fogadtatását. Ahogyan sokaknak, úgy neki sem volt éppen kellemes, de van, ami mellett továbbra is kiáll és nem igazán érti, miért kap annyi kritikát. 

Hirdetés

Sok minden miatt bele lehet kötni a Pókember 3-ba: abba, hogy túl sok gonosztevőt zsúfoltak egy helyre, hogy bizonyos fordulatok olyanok voltak, mintha ott helyben találta ki volna őket valaki, vagy éppen a sokszor túlzó jellegű jelenetekbe. Utóbbi persze alapból Raimi stílusát képezi, úgyhogy talán ezeknél a kritikák kevésbé állják meg a helyüket. Mindenesetre a nézők és a kritikák is előszeretettel pécézték ki azt a jelenetet, amelyben az immáron a szimbióta fogságában lévő Peter Parker táncolva megy az utcán, szemébe fésült, úgymond "emós" hajjal. Rövidke kis montázs ez egy James Brown-dalra hangszerelve, melyben azt láthatjuk, hogy a hirtelen óriási önbizalomra szert tett Parker mennyire örül saját magának és mennyire meg van arról győződve, hogy ő bárkit képes levenni a lábáról. Alapvetően maga a jelenet tényleg vicces, hiszen tisztában van azzal, hogy Peter inkább kínos, mint menő és nem próbálja úgy beállítani, mintha ténylegesen vagány lenne. Na de beszéljen helyettem a rendező, hogy ő mit gondol erről: 

Nos, ami azt illeti, ezt az egészet viccesnek szántuk. Ez Peter Parker - ennek a bénázó gyereknek a - verziója volt arról, hogy miként néz ki az ő gonosz énje. [...] És ez nem működött jól a közönségnél. De ez az, amit el akartunk érni. Szóval nem lepődök meg azon, hogy az emberek viccesnek gondolták. Hiszen annak is szántuk!

Ha megnézzük Raimi többi filmjeit, akkor jobban megérthetjük a dolgokat: mindig előszeretettel keverte bele filmjeibe az abszurd humort, szereti a túlzásokat, ez a jelenet pedig éppen erre játszik. Ettől persze a Pókember 3 egésze nem lesz teljesen felmentve, de talán tényleg pont ez az a jelenet, ami kevésbé érdemli meg, hogy ekézzék. 

Ti mit gondoltok? 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.