Hirdetés

Akár Sandra Bullock is eljátszhatta volna Neót a Mátrixban

|

Nem vicc, a trilógia egyik producere nemrég egy interjúban mesélte el, milyen nevek kerültek elő Keanu Reeves előtt.

Hirdetés

A Mátrix egyike azon kultikus filmeknek, amik egyrészt joggal váltak azzá, amik, másrészt pedig ma már elképzeli nem tudnánk ezeket más szereplőgárdával. A legkisebb változtatás már nem azt a hatást vagy sikert könyvelné el, mint ami eddig kijárt ezeknek a filmeknek, viszont roppantmód érdekes és egyben élvezetes eljátszani a "mi lett volna, ha…?" gondolattal ilyen esetekben. Nincs ez másképp a Mátrixszal sem, hiszen a trilógia egyik producere, Lorenzo di Bonaventura nemrég egy interjújában mesélt arról, hogy kiket akartak megnyerni a film főbb szerepeire.

 

Hirdetés

Az a hír már egy ideje napvilágot látott, hogy Reeves előtt magát Will Smith-t szerették volna leszerződtetni Neo szerepére, és a színész már majdnem alá is firkantott a Warnernek, viszont az utolsó pillanatban mégis visszalépett, mert nem érezte annyira magáénak a karaktert. De még ezek után sem Reeves neve került elő mint Neo, hiszen di Bonaventura elmondása szerint Sandra Bullock volt az a színész, akit majdnem meg is szerzett magának a stúdió. A producer a The Wrapnek nyilatkozott arról, hogy akár teljesen más háttértörténetet írtak volna Neónak, hogy Bullock igent mondjon, holott ő inkább Trinity szerepe felé kacsingatott.

Az átírásba elvileg még a film rendezői, a Watchowski-tesók (akik már nővérek) is beleegyeztek volna, ha nem lett volna más alternatíva, viszont arról, hogy megtartották volna a Neo nevet, nem nyilatkozott di Bonaventura. Végül maga Bullock mondott nemet a Kiválasztott szerepére, ugyanarra hivatkozva, mint anno Smith, vagyis nem ő lett volna a megfelelő színész. (Azóta egy interjúban ő is elmondta, hogy Reeves kiváló döntésnek bizonyult, ahogy Carrie-Anne Moss is tökéletes Trinity.)

Ti el tudnátok képzelni Smith-t vagy Bullockot Neóként?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.