Hirdetés

Scarlett Johansson a legtöbb bevételt hozó színésznő

|

A Box Office Mojo legtöbb bevételt hozó színészek listáján számos ismert színésznő szerepel, de toronymagasan vezet mind közül Scarlett Johansson.

Hirdetés

Az idei Amerika Kapitány: Polgárháborúval és A dzsungel könyvével együtt Johansson eddigi filmjei összesen 3,3 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el. Ezzel Cameron Diaz-t taszította le a 3 milliárdos trónjáról. A harmadik legtöbb bevételt elérő színésznő Helena Bonham Carter 2,82 milliárd dollárral, ami javarészt a Harry Potter szériának köszönhető, ugyanezen oknál fogva Emma Watson is fent van a színésznők top 10-es box office listáján, 2.68 milliárddal, amivel azonban csak a 7. helyre futotta a hölgyek között. Cate Blanchett a negyedik helyezett 2,8 milliárd dollárral, aki a legnagyobb kasszasikert természetesen a Gyűrűk Ura: A király visszatérrel érte el. Vele előzi még Watsont Julia Roberts és Elizabeth Banks.

Hirdetés

Nem meglepő persze az eredmény, hiszen Johansson legtöbb bevételt hozó címe az első Bosszúállók film, amely az 5. helyen áll a filmek listáján a maga 623,4 millió dollárjával. Cameron Diaz pedig a Shrek 2-höz kölcsönzött hangjával érte el a legtöbbet.

Az összesített listán Scarlett Johansson 31 évesen a legfiatalabb a top 10-ben, azonban ő az egyetlen nő is. A Cosmopolitannak adott interjújában beszélt nem olyan régen a nemek fizetésbeli különbségeiről, amely a hollywoodi színészek között igencsak szembeötlőek:

Van valami visszataszító abban, hogy pont én beszélek erről, hacsak nem a teljes képet nézzük. Rendkívül szerencsésnek mondhatom magamat, és büszke vagyok rá, hogy színésznőként annyi pénzt kereshetek, mint a férfi társaim… Azt gondolom, minden nő alulfizetett, de hacsak nem úgy beszélek a saját tapasztalataimról, mint egy nagyobb probléma része, akkor némileg ellenszenvesnek hat engem külön kiemelni. Ez egy fontos párbeszéd része a feminizmusról.

Habár Johansson 3,3 milliárd dollárja rengeteg pénznek tűnik, így is csak arra volt elég, hogy a minden idők legtöbb bevételt hozó sztárjainak összesített listáján a 10. helyet foglalja el. Az első helyezett jelenleg Harrison Ford, aki a Star Wars és Indiana Jones filmekkel 4,9 milliárdot hozott össze a kasszáknál. Őt követi Samuel L. Jackson, akit jelentősen felértékeltek a Marvel filmek. Harmadikként Morgan Freeman jön (A sötét lovag), negyedik Tom Hanks és az ötödik helyezett pedig maga a Vasember, Robert Downey Jr.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.