Hirdetés

Scorsese és DiCaprio rengeteg pénzből dolgoznak ismét együtt

|

A veterán filmrendező már talált is finanszírozókat a következő filmjéhez.

Hirdetés

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese kollaborációja 2001-ben kezdődött, amikor a duó elkészítette történelmi bosszúeposzát, a New York bandáit (mely több Oscar-jelölést is begyűjtött magának, valamint tartalmazta az egyik legjobb Daniel-Day Lewis-alakítást). Azóta a rendező csak három játékfilm erejéig vált meg a népszerű, egykor tinilányok kedvencének titulált színésztől: ezek voltak A leleményes Hugo, a Némaság, valamint Az ír című filmek. Scorsese eddig összesen öt alkalommal dolgozott együtt DiCaprióval, de nagyon úgy tűnik, hogy egy hatodik mindenképp lesz. Mert ahogy mondani szokás: győztes csapaton nem érdemes változtatni.

Hirdetés

Eddig is valószínű volt, de a rendező és a színész következő projektje a Killers of the Flower Moon címre hallgató film lesz, melynek alapját az azonos című regény szolgáltatja. Az 1920-as években játszódó, David Grann által írt könyv az FBI első nyomozását fogja bemutatni, amint egy oklahomai gyilkosságsorozat ügyében (indiánok földjén olajat találtak, majd a törzs tagjai sorra hullottak el ismeretlen tettesek által) végzik nyomozásukat. A regény körül már egy ideje köröznek a rendezők, nemrég még J.J. Abrams neve is felmerült, de végül Martin Scorsese lett a befutó és ő viheti vászonra ezt a megtörtént eseményeken alapuló thrillert. A rendező elmondása szerint már a regény olvasásakor tisztán látta, miként nézne ki filmen, tudta, hogy ő ezt mozgóképre szeretné adaptálni, annak pedig külön örül, hogy ismét együtt dolgozhat Leonardo DiCaprióval. DiCaprio mellett azonban egy másik Scorsese-veterán is feltűnik majd a műben Robert De Niro személyében, akik az 1993-as Ez a fiúk sorsa című filmben dolgoztak együtt először (és azóta sem).

A Killers of the Flower Moon a rendező saját, kissé bizonytalan besorolása szerint western lesz, ami az 1910-es, 1920-as években játszódik (lesznek benne cowboyok és indiánok egyaránt, de a lovak mellett autók is mennek majd). További érdekes tudnivaló, hogy bár a projekt eleinte a Paramount birtokában volt, most úgy néz ki, hogy az Apple-lel együtt kell osztozniuk azon, tehát elviekben a film rendesen megkapja a mozis futamát, mielőtt a streaming szolgáltatóra kerülne. Ami a gyártási költségvetést illeti, képlékenynek tűnik a helyzet, de eddig úgy néz ki, hogy hasonlóan borsos büdzsével rendelkezik majd, mint a The Irishman (az 159 millió dollárból készült). Itt nagyjából 180-200 millióról beszélhetünk, ami nem kis pénz, hiszen ha megnézzük - példának okáért - a Batman Superman ellen az, ami 200 millió dollárba került, annak esetében pedig egyrészt érthető a sok számítógépes effektus miatt, más részről pedig nagyobb az esély, hogy vissza is térül. Itt ez utóbbi rizikósabb. Mindenesetre nem ez az első alkalom, hogy a rendező relatíve nagyobb összeggel zsonglőrködik: a 2002-es New York bandái 97 millióból készült (összehasonlításképpen: a 2003-as X-Men 2 110 millióból), A leleményes Hugo büdzséje pedig 150-170 millió között mozgott. 

A regényt Eric Roth, a Forrest Gump, a Benjamin Button különös élete, valamint a Csillag születik forgatókönyvírója fogja vászonkompatibilisre faragni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.