Hirdetés

Ezért kezdődött sokkolóan a Sherlock 4. évada

|

A Sherlock showrunnerje elmagyarázta, hogy miért volt szükség egy váratlan tragédiára rögtön a 4. évad elején.

Hirdetés

Az év első napján végre valahára visszatért a TV képernyőkre a BBC Sherlock sorozata, és már a premier epizód is lesokkolta a nézőket. Az izgalmakkal és akcióval fűtött első rész utolsó perceiben egy olyan személyt ért utól a kaszás, akinek halála mély nyomot hagy Sherlock Holmes és John Watson barátságában. Most a széria showrunnerje vetett fényt a tragikus döntés hátterére. Természetesen SPOILERESEN folytatjuk!

Hirdetés

Sherlock rajongók ezrei osztoztak John Watson fájdalmában, amikor a 4. évad 1. epizódjában a felesége, Mary egy kilőtt golyó elé veti magát, ami Sherlock-ot vette célba. A jelenetet még szomorúbbá teszi az a tény, hogy a Watson házaspár éppen az epizód elején vált friss szülőkké. A sorozattól nem egészen idegen, hogy halottakat hozzon vissza a sírból, hiszen magával a címszereplővel is megjátszották ezt néhány évvel ezelőtt, de Steven Moffat showrunner most egyenesen kijelentette, hogy Mary biztosan halott.

"Igen, nem játszadozunk. Mary halott. Az áll emögött, hogy Sherlock Holmes történetei Sherlock-ról és Dr. Watson-ról szólnak, mindig kettejükhöz fog visszakanyarodni a cselekmény. Jól elvoltak trióként egy ideig, de ez nem lehet hosszútávú. Mary-nek mindig is mennie kellett, nekünk pedig vissza kellett térnünk a két pasashoz. Ez a formátum."

Moffat az utolsó mondatával Sir Arthur Conan Doyle történeteire utal, amelyekben Dr. Watson-t szintén hatalmas veszteség éri.

"Mark Gatiss-nek [író/színész] és nekem nincsenek tévképzeteink arról, hogy jobban tudjuk a történetet, mint Sir Arthur Conan Doyle. Így működik a sorozat, és mindig is így fog. Visszatérünk a formáció legtradícionálisabb és leghíresebb verziójához."

Mary halála után Sherlock kap egy utolsó videóüzenetet az elhunyt nőtől, egyfajta végrendeletként, amelyben arra kéri a detektívet, hogy "mentse meg John-t". Moffat szerint ez a kérés bizonyul majd Sherlock Holmes egyik legnehezebb feladatának.

"Fejjel rontunk neki a kettejük között tátongó szakadnéknak az évad hátrelevő részében. Nem hagyjuk figyelmen kívül. Nem érjük be annyival, hogy John egyszerűen visszajöjjön és azt mondja, hogy 'Hát átgondoltam, és nincs semmi baj.' Ezzel szemben a szakadék inkább kiszélesedik. Eldöntöttük, hogyha ezt megcsináljuk, akkor komolyan vesszük a gyászt. Komolyan vesszük a következményeket. Azt akarjuk, hogy azon menjenek keresztül, amin a valóságban is keresztül mennének, ami persze pokoli. Nem fogunk egyszerűen tovább lépni a következő hét történetére, habár lesz megoldandó ügy a következő héten is."

A Sherlock 4. évada "A hazug detektívvel" folytatódik január 8-án, és "A végső problémával" ér véget január 15-én.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.