Hirdetés

Simu Liu megkapta az IMDb rajongói kedvenceknek járó díját

|

Shang-Chi megformálóját az ázsiai és a csendes-óceáni szigetlakók örökségének hónapjának alkalmából tüntette ki az oldal.

Hirdetés

Mint az ismeretes, az IMDb egy ideje díjjal ismeri el az adatbázisuk tanúbizonysága szerint kiemelkedően népszerű sztárok munkásságát. A STARmeter első kitüntetettje Salma Hayek volt, de azóta mások mellett Priyanka Chopra Jonas (Baywatch) és Riz Ahmed (A fém hangja) is büszkélkedhetnek vele. A cég illetékeseinek döntése alapján immár Simu Liu, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájának csillaga is bekerült a növekvő táborba.

Hirdetés

Mint azt Nikki Santoro, a vállalkozás egyik vezetője megjegyezte, a színész "világszerte lenyűgözte a közönséget széles skáláján nyújtott erőteljes és lenyűgöző alakításaival", és mivel határozottan megugrott iránta az érdeklődés, nem volt kérdéses, hogy kiérdemelte teljesítménye méltó jutalmát. Pláne, mert az Egyesült Államok, illetve Kanada területén májusban ünneplik az ázsiai és csendes-óceáni szigetlakók örökségének hónapját, és a napvilágot Kínában meglátó Liu az első ázsiai, aki egy nagy költségvetésű nyugati szuperhős-sikerfilmben nem pusztán mellékalakként tűnt fel.

A férfit értelemszerűen meghatotta, hogy gondoltak rá, hiszen karrierje szerényebben nem is indulhatott volna, és anno, a Nikita forgatásán nevesincs, kvázi statisztaként eszébe sem jutott, hogy tömegek fogják a kedvenceik között emlegetni. Most azonban a One True Loves-ként futó dramedy mellett a gyaníthatóan kasszát robbantó Barbie-ban is feltűnik majd - a Shang-Chi folytatását nem is említve.

Érzelmes köszönőbeszédében az alábbiakat nyilatkozta:

"Hihetetlenül hálás vagyok, hogy kiérdemeltem az IMDb STARmeter díját, ez igazán megtisztelő. Mintha csak tegnap lett volna, hogy megkaptam az első IMDb kreditemet, de majdnem 10 évvel később szerencsém volt részt venni néhány hihetetlen film és tévéműsor tető alá hozatalában. Tényleg nem is lehetnék boldogabb, hogy megkaptam ezt a díjat - köszönöm az IMDb-nek és minden rajongónak, aki megnézte az IMDb és IMDbPro oldalaimat. A búcsú, a Minari - A családom története és az After Yang az őszinteség fényével világítják meg azokat az ázsiai-amerikai tapasztalatokat, melyekről Hollywoodban gyakran megfeledkeznek. Ezek a filmek személyesen inspiráltak arra, hogy a történeteink bajnoka legyek, és segítsek felerősíteni a közösségünk fontos hangjait."

Szerintetek melyik ázsiai vagy csendes-óceáni felmenőkkel rendelkező színész érdemelné még meg a díjat?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.