Hirdetés

Sok séró, sok gubanc... egy kis Disney-szósszal nyakon öntve.

|

Bármit is hoz ki belőlünk a végső eredmény, a Dreamworks kétségkívül pikáns ízt varázsolt az old school mesék világába, jó öreg, zöld bőrű, fingó-böfögő, kizárólag mocsár-meki kaján élő Shrek barátunkkal, …

Hirdetés

 

 

Mindenesetre ha valakiknek, akkor minden kétséget kizárólag a fent említett mérföldkő alkotógárdájának sikerült Andersen apó és a mesés Grimm Testvérek világát újra hangszerelni úgy, ahogy a Disney stúdió ezt soha nem merte volna megtenni...

 

 

…De ami késik, nem múlik, hisz itt a leghíresebb animációs csodákat készítő csipet-csapat legújabb munkája, a Tangled, ami nyers fordításban annyit tenne: Összegubancolódva, ám kétlem, hogy a hazai fordítók ezt a címet adnák majd neki. A november végén bemutatásra kerülő Disney-mozi gyakorlatilag az Aranyhajú leány című Grimm-mesére alapozza történetét, amelyben egy magas toronyba zárt, aranyhajú asszonka – mily meglepő, nem? - várja hős szerelmét, hogy elszöktesse onnan. Mindeközben a sérója Guinness-rekordokat döntögető hosszúságúra nő, ezzel szolgáltatva a frappáns megmentési lehetőséget a bátor férfiúnak. Rémlik, ugye? :)

 

 

Ám itt annyiban csavarintanak a sztorin, hogy hősünk, Flynn Rider nem más, mint a mesebeli királyság legkörözöttebb – és naná, hogy egyben a legsármosabb – banditája, aki a fent említett toronyban próbál némi menedékre lelni, hogy meghúzhassa magát kis időre a törvény haragos keze elől. Arra persze nem számít, hogy ő is a torony, –és egy cserfes tinilány foglya lesz, aki több, mint 20 méter hosszú, mágikus aranyfrizurával rendelkezik, amivel Steven Segal-t megszégyenítő flikka-flakkákat mutat be. …És ahogy az lenni szokott, az eleinte ellenséges páros végül együtt tervezi meg a szökést a toronyból, ezzel is témát szolgáltatva megannyi gegnek és egy egész estés mulatságnak. Mindez persze meg van fűszerezve pár komikus mellék-karakterrel (természetesen állatok, hisz a Nagy Walt hagyatékáról beszélünk), mint pl. egy, a kisasszonyt elszántan őrző-védő kaméleonnal, egy laza lóval, meg egy kigyúrt ikerpárral (ők már viszont emberek), akik behajtót játszanak.

 

 

A recept tehát hozza a jól bevált papírformát, de talán mégis üde színfolt lehet a temérdek, tucatszámra készülő animációs filmek kavalkádjában. A trailer, amit alább megtekinthettek, legalábbis erre enged következtetni. Én mindenesetre jól szórakoztam rajta. Ha hozni tudja a színvonalat az egész produkció, elég nagy az esély rá, hogy egy újabb klasszikust köszönthetünk a kategóriában. Hát, hajrá, fiúk-lányok, ott, a Disney-nél! Szerintem nem csak én vagyok kiéhezve valami ígéretes, 3D-s , „kompjúter-animált” blődségre. :)

 

 

Disneys Tangled Teaser Trailer:

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.