Hirdetés

A Solo az eddigi legdrágább Star Wars film

|

Nem kevés pénzt kellett kicsengetnie a Disneynek ezért a galaktikus kalandért.

Hirdetés

Ha a Star Wars filmek legfőbb ismérveire gondolunk, akkor a listán mindenképpen előkelő helyet foglal el az a látványvilág, amit ezek az alkotások elénk tárnak. Nem kis ugrópontot jelentett ez a franchise a filmipar olyan ágenseinek, mint a speciális vagy éppen vizuális effektek mestersége. Gyakorlatilag a Star Wars teremtette meg a ma már jól ismert blockbuster filmeket, amelyekről elmondható, hogy nagyok, hangosak és jó drágák.

Hirdetés

Hogy mitől függ egy film költségvetése azt rengeteg faktor befolyásolja. A nagymértékű befektetés önmagában nem garantálja a sikert, sőt talán így lehet igazán nagyot bukni. Ezt a Disney már a saját bőrén is megtapasztalta, lásd: John Carter. Ugyanakkor az olyan jól bejáratott címek esetében, mint a Star Wars szinte azonnal borítékolható a siker, ami a stúdiókat is bátrabb költekezésre ösztönzi.

Hogy mekkorára sikeredett ez a költekezés a legújabb Star Wars film esetében, ami a franchise egyik legnépszerűbb karakterének múltját mutatja be? Jelentősen nagyra. Olyannyira, hogy minden eddigi Star Wars film költségvetését lefőzte a becsült 250 millió dolláros büdzséjével, amivel a top 10 legdrágább film között is helyet szorított magának. Túlságosan azért nem hagyta le mindegyik elődjét, hiszen a 2015-ös Az ébredő Erő csupán 5 millióval kevesebből készült el.

A Walt Disney tehát továbbra sem sajnálja a lóvét a filmjeire. A legutóbbi két Bosszúállók film költésgvetése például darabonként meglépte a 300 millió dollárt, de az abszolút csúcstartó továbbra is A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken marad 385 millió dollárral. Han Solo spin-offjáról egyelőre egyszerre hallunk jókat és rosszakat is szóval nehéz lenne megbecsülni, hogy megéri-e végül a stúdiónak a hatalmas befektetés.

A Solo: Egy Star Wars-történet 2018. május 24-én érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.