Hirdetés

A Solo - Egy Star Wars-történet kész katasztrófa volt

|

Legalábbis egy bennfentes információ szerint.

Hirdetés

Egy film elkészítése macerás ügy, ha pedig szinte az egészet újra kel forgatni, akkor meg pláne. Természetes, hogy ilyenkor híresztelések, pletykák jelennek meg, nem feltétlenül pozitív előjellel. A Solo - Egy Star Wars-történet ez az eset, aminek a Phil Lord-Chris Miller páros, az utóforgatás közbeni menesztése, valamint az Oscar-díjas Ron Howard helyettesítése tette be a kaput, nem is beszélve a címszereplő Alden Ehrenreich-t ért vádakról. Most úgy fest, ezek a hangok ismét felerősödtek.

Hirdetés

A Vulture magazinnak nyilatkozott egy a nevét elhallgató színész a forgatásról, amelyen tavaly még Lord és Miller alatt 4 hónapig dolgozott, majd októbertől Howarddal is. A meg nem nevezett színész - a forgatási időtartamból is kitűnik - hogy olyan pozícióban dolgozott, mely szerint volt rálátása a rendezők munkájára, noha a magazin szerint nem egy vezető, ismert színészről van szó. Elmondása szerint a forgatás két részre volt osztható: egy kaotikusra és rendszertelenre, valamint egy nyugodt, jól irányítottra. 

Lord és Miller egy jelenetet 25-30-szor is felvettek, mindegyiket kicsit másképp, ezzel ellentétben (nyilván a rohamtempó miatt) Howard 2-3 csapó után már végzett is. 

Phil és Chris remek rendezők, de egy Star Wars-filmre egyelőre nem készültek még fel. A 25. csapónál a színészek úgy néztek egymásra, hogy "Ez egyre furább.", Lord és Miller pedig mintha nem lett volna ura a helyzetnek. Bizonyára érezték a nyomást, amit egy ilyen film jelent, amiben rengeteg embernek kell a legjobb teljesítményét nyújtania egyfolytában. Az első rendező asszisztens sokkalta tapasztaltabb volt és segített nekik megrendezni egy csomó jelenetet.

Joy Fehily, Miller és Lord szóvivője teljesen pontatlannak titulálta ezt a kijelentést, viszont a helyzetet sem tisztázta és visszautasított minden interjút a rendezőkkel. Viszont amint a sokkalta tapasztaltabb Howard megjelent, a helyzet azonnal megjavulni látszódott. 

Amint a fedélzetre lépett és átvette az irányítást, azonnal érezni lehetett a változást. Egyből tisztelte mindenki. Rettentő magabiztos. Könnyű vele együtt dolgozni.

Az Ehrenreich színészi kvalitásait, valamint a színész oktató szerepét is tisztázni látszik az ismeretlen forrás. Eszerint túlságosan Harrison Fordot akarta viszontlátni.

Nagyon keményen próbálta utánozni Fordot. A Lucasfilm valaki teljesen mást akart leutánozni. Alden nem rossz színész. Csupán nem elég jó. Láthatjátok majd, hogy a játéka sokkalta nyugodtabbá vált. Sokkalta Harrison Fordosabbá. Az oktató segített. 

Azt viszont a forrás is elismerte, hogy a végeredményről nem tudja, hogyan sikerült, hiszen ez majd a vágószobán fog eldőlni, de annyit megerősített, hogy Lordd és Miller kézjegyei még így is tetten érhetőek lesznek a filmen. Howard mindenesetre nem nyúlt bele Lawrence Kasdan forgatókönyvébe, de az összhatás mégis más a tapasztalatok szerint, mint eredetileg volt, ami fontos is ekkora botrányok után, mint ami ezzel és Az utolsó Jedikkel érte a Lucasfilmet. A Solo - Egy Star Wars-történet május 24-től lesz látható a magyar mozikban.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.