Hirdetés

Spock válaszúthoz érkezik a Star Trek: Mindenen túlban

|

Zachary Quinto mesélt arról, hogy mit várhatunk a Vulkánitól a következő Star Trekben.

Hirdetés

Nem lehetne azzal vádolni a legújabb Star Trek mozit, a Mindenen túlt, hogy az idei év leginkább várt produkciója lenne. Tegyük hozzá, hogy már a második rész is lanyhuló érdeklődésről adott tanúbizonyságot, az új résznek az első előzetese pedig eléggé félrement, ami után Simon Pegg nem győzött magyarázkodni.

Hirdetés

Most azonban az alig egy hónap múlva esedékes premierre emlékeztetve, a széria egyik emblematikus figuráját, a legendás Leonard Nimoytól megörökölt Spock-ot alakító Zachary Quinto nyilatkozott a figurájáról.

Elérkezett életének azon szakaszába, amikor választania kell a Csillagflottának tett kötelessége és a vulkáni gyökerei között. A bolygója elpusztult és most megpróbálják újjáépíteni, ő pedig igyekszik rájönni arra, hogy hogyan tud a legjobban mások segítségére lenni. Körültekintő próbál lenni a halandóságát illetően számos okból kifolyólag, és még rengeteg mindenre próbál rájönni a filmben. A végére azt hiszem rájön, hogy a legjobb, ha előre halad.

Quinto mellett az Uhurát alakító Zoe Saldana is beszélt a vulkáni útkereséséről és karaktereik kapcsolatáról.

Spock egzisztenciális válságának a része, hogy a Vulkánnal kell lennie? Uhura felismeri ezt, ennél fogva a kapcsolatuk nem éppen felhőtlen, de szeretik egymást, szeretnék hogy boldogok legyenek, hogy teljesítsék és szolgálják a céljaikat, valamint a bennük rejlő lehetőségeket. Ez egy folyamatosan változó kapcsolat, ami nem biztos, hogy megoldódik a filmben.

Saldana Uhura mellett meglebegtette, hogy az Enterprise legénységére is milyen megpróbáltatások várnak.

Az élet különböző kihívásokat kínál számunkra, és ahelyett, hogy ki szállnunk egy az erőszaknak alávetett néphez, bolygóhoz, mi válunk célponttá és így már nagyon más. A legőrültebb szinteken mérettetünk meg és nem csak az életünk, hanem a karaktereink és azok kapcsolatai is.

A korábbi két rész azt mindenképpen elmondhatta magáról, hogy a csapatdinamika, az együttműködés nem csak rendkívül hangsúlyos volt bennük, hanem remekül is működött, még ha az eredeti sorozat szellemisége kissé(?) el is sikkadt bennük, de az ezúttal forgatókönyvírói pozíciót is elfoglaló - és közismert geek hírében álló - Simon Pegg állítása szerint sokkalta hűbben tükrözi a mindenen túl az eredeti Star Trek-sorozat szellemiségét. J.J. Abrams maradt a produceri székben, a rendezést viszont a Halálos iramban szériát már megreformáló Justin Lin dirigálta, a bemutató pedig július 22.-én (nálunk pedig 21.-én) esedékes. Emlékeztetőül itt a legutóbbi előzetes szinkronos változata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.