Hirdetés

A IX. epizód lehet John Williams utolsó Star Wars filmje

|

Egyszer minden jó dolog véget ért.

Hirdetés

Ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nincsen Star Wars John Williams nélkül. A nem régiben 86. életébe lépő, és Az utolsó Jedikkel 51. jelölését tudhatja magáénak, és eleddig csak a Zsivány Egyeshez nem volt semmi köze (azon kívül, hogy Michael Giacchino felhasználta az alapvető dallamait), hiszen a Solo - Egy Star Wars történetben is besegít John Powellnek egy főmotívum írásával. De azt is tudjuk, hogy a végtelenségig sem mehet ez így tovább a Mester korának figyelembe vételével, pláne annak fényében, hogy sokak szerint már az utolsó két munkája sem ütötte meg a régi mércét. Most úgy tűnik, hogy Williams is egyértelműsítette, hogy hamarosan számára is véget ér a nóta a franchise-t illetően. 

Hirdetés

Williams még jóval Az ébredő Erő bejelentése előtt kijelentette, valamikor a Lucasfilm felvásárlásának a környékén, hogy van még benne egy trilógiára való és ehhez a megállapításához úgy tűnik, hogy tartja is magát legújabb nyilatkozata szerint.

J.J Abrams jelenleg készíti elő az újabb epizódot, így remélhetőleg jövőre én is a rendelkezésére állhatok. Bízom benne. Ez már a 9. rész lesz a sorozatból és bőven elegendő számomra. 

És mi tagadás, az első rész zenéjét még 1977-ben szerezte, több mint 40 éve, és még John Barry-nek sem adatott meg, hogy a 25 év alatt, amit a James Bond sorozat élén töltött, minden zenét ő szerezzen és még időben felállt a franchise-tól, noha a producerek később még többször hívogatták. Ráadásul Williams már egyre kevesebbszer tud jóbarátja és állandó kollégája, Steven Spielberg rendelkezésére állni (a Ready Player One muzsikájáért is Alan Silvestri felel majd), viszont azt se lehetne mondani, hogy a Mester pihenne. Október végén Londonban koncertet ad a műveiből, amelyre 1 óra alatt elfogytak a jegyek és a 2020-ra datált ötödik Indiana Jones mozi zenéjét is ő szerzi, ahogy azt már korábban is megerősítette, de még éppúgy meggondolhatja magát, mint a Star Wars esetében. Annyi bizonyos, hogy érdemes elgondolkoznunk azon, hogy Rian Johnson tervezett trilógiájának, vagy a Trónok harca producerei által tervezett filmeknek ki legyen majd a komponistája. Célszerű lenne filmenként valaki mást felkérni, vagy valaki esetleg vegye egységesen kezelésébe a zenéket? És ki lenne rá alkalmas? Hans Zimmer? Alexandre Desplat? John Powell? Alan Silvestri? Ramin Djawadi?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.