Hirdetés

Star Wars: Skywalker kora - már a forgatáson megkezdődött a film vágása

|

Maryon Brandon vágónak először magát J.J. Abramset kellett meggyőznie a nem mindennapi munkafolyamatról.

Hirdetés

Alig fél év választ el minket a Star Wars: Skywalker kora címre keresztelt kilencedik epizódtól, amely nemcsak a Disney által elindított új trilógiát, de a közel 40 éve tartó Skywalker sagát is lezárja majd, így semmi meglepő nincs abban, hogy az alkotókon bizony még a megszokottnál is sokkal nagyobb a nyomás. 

A Skywalker kora munkálatai a decemberi bemutatóhoz képest igen későn, csak idén februárban fejeződtek be, ami természetesen magával hozott egy igencsak kellemetlen, ámde végső soron rendkívül érdekes problémát. Maryan Brandon, a film vágója nemrég a Cinemablendnek, valamint Comicbook.com-nak mesélt  arról, hogy az igen szűkös határidők miatt lényegében már a forgatáson kénytelen volt belekezdeni a film vágásába, amely ötlet elsőre nem igazán nyerte el a rendező J.J. Abrams tetszését. 

Mikor anno belekezdtünk Az ébredő Erő munkálataiba, májusban elkezdtek forogni a kamerák, majd azon év októberére már készen is voltunk az elsődleges felvételekkel, és erre fel volt még egy teljes esztendőnk a premierig. Az új film esetében viszont csak augusztusban izzítottuk be a kamerákat, amelyek ugye egészen februárig nem is álltak le. Szóval itt volt nekünk mínusz négy hónap és egy közel ugyanakkora, ha nem nagyobb film, mint legutóbb. Ennek fényében muszáj volt meggyőznöm J.J.-t, hogy hadd vághassak közvetlenül a forgatások helyszínén, mire ő úgy reagált, hogy de hát még soha nem csináltunk hasonlót se. Mire én azt feleltem, hogy azért próbáljuk csak meg, hiszen így rögtön tudok majd válogatni az aznap felvett anyagok között. 

Természetesen a szokatlan munkamódszer magával hozta a maga szokatlan megoldásait is, ami Brandon elmondása szerint néha kifejezetten furcsa helyzeteket szült. 

Az időm nagy részét tehát a díszletek között töltöttem, J.J. határozottan megparancsolta nekem, hogy három méternél messzebb sosem lehetek tőle. Így amikor az operatőr arrébb ment néhány méterrel, úgy kellett nekem is vele együtt költöznöm. Szó szerint mindenhol ott voltam, még akkor is, amikor egy hatalmas víztartály körül folytak éppen az aktuális munkálatok.

A Star Wars: Skywalker kora december 19-én mutatkozik be a hazai mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.