Hirdetés

A Trónok harca készítői vadonatúj Star Wars-filmeken dolgoznak

|

Nem, nem sorozaton és véletlenül sem egy filmen.

Hirdetés

Mint derült égből az Erővillámcsapás, úgy jött most a hír, hogy a Trónok harca írói és producerei vadonatúj Star Wars-filmek fejlesztésébe kezdtek. Ezt maga a Lucasfilm és annak elnöke Kathleen Kennedy jelentette be.

Hirdetés

D.B. Weiss és David Benioff ugyanis vadonatúj Star Wars filmeket fog írni és producerálni. Hogy mennyit, azt egyelőre nem tudni, de ez teljesen független a Rian Johnson által készített új trilógiától, aminek egyes pletykák szerint már idén megkezdődhetnek a munkálatai. Kennedy így kommentálta a Weiss és Benioff megválasztását:

David és Dan napjaink legjobb történetmesélői közé tartoznak. A kezük alatt a komplex karakterek, a történet mélysége és a mitológia gazdagsága új értelmet nyernek és merész irányba terelik a Csillagok Háborúja útjait, amit hihetetlenül izgalmasnak találok.

Azért Kennedy lelkesedésébe némi szkepticizmussal viszonyulnánk, hiszen a Trónok harcában Benioffék erős alapokra támaszkodhattak George R.R. Martin könyveinek képében és a legutóbbi évadban igencsak kiütközöt, hogy mi történik akkor, ha már nincs alattuk érdemi alapanyag. Arról nem is beszélve, hogy ami egy sorozatban, erősen korhatárosan működik, az kérdéses, hogy két órás filmekben is, olyanokban, mint a Star Wars mennyire lesznek működőképesek. Benioff és Weiss nyilatkozata alapján azonban ők is tisztában vannak a rájuk nehezedő súllyal.

1977 nyarán eljutottunk egy messzi-messzi galaxisba és azóta is róla álmodunk. Nagy megtiszteltetés ez a számunkra, ugyanakkor kicsit rettegünk is a ránk nehezedő felelősségtől, és annyira izgatottak vagyunk, amennyire a Trónok harca végső évadának befejezése közeleg.

A J.J. Abrams rendezte IX. rész 2019-ben debütál, hogy azután Rian Johnson teljesen máshol, más szereplőket a középpontba állító trilógiájának a nyitófejezete, vagy a régóta pusmogott Obi-Wan spin-off érkezik, esetleg Benioffék filmje, azt nem tudni, mindenesetre 2020-nál előbb ne is számítsunk rá, pláne ha azt vesszük figyelembe, hogy még a Trónok harca záró szezonja is rájuk vár. Mindenesetre az sem kizárt, hogy a Marvel és DC filmekhez hasonlóan hamarosan Star Wars-filmekből is évi többet kapunk, különböző korokból és közegekből. Ti mit gondoltok? Jó választásnak minősülnek a Star Wars-filmek élére?  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.