Hirdetés

A Star Wars: Az utolsó Jedik lett 2017 legjobbra értékelt sci-fije

|

A Majmok bolygója: Háborút is sikerült maga mögé utasítania a 8. Star Wars mozinak.

Hirdetés

A Rotten Tomatoes rendszere szerint a Star Wars: Az utolsó Jedik került a dobogó élére 2017. sci-fi felhozatalában. Hatalmas várakozás előzte meg a VIII. epizódot, amelynek fogadtatása végül felemásra sikeredett.

Hirdetés

Egyrészről a közönséget rendesen megosztották Rian Johnson döntései, amelyeket a rendező, elmondása szerint, azóta sem bánt meg. Másrészt viszont a kritikusok többsége odáig volt a filmért és az egyik legjobb Star Wars filmnek kiáltották ki. A Rotten Tomatoeson jelenleg bronzérmes a franchise többi tagjának viszonylatában. Az első helyet a Birodalom visszavág bitorolja, míg a dobogó második fokán az Egy új remény és Az ébredő Erő osztozkodnak holtversenyben.

Elődeit tehát nem volt képes lepipálni Az utolsó Jedik, de 2017-et nézve szép teljesítményt tudhat magáénak, ugyanis az év legjobbra értékelt sci-fijének számít a maga 91%-ával. A második hely Matt Reeves Majmok bolygója: Háborújáé, míg a Szárnyas fejvadász 2049 "csak" a harmadik helyezést volt képes behúzni.

Nem teljesen édes ez a siker az új Star Wars számára, ugyanis hiába áll jól kritikailag, a nézők csupán 49%-a mondta azt, hogy tetszett nekik a film. Ez persze csalóka, hiszen a közönség csupán töredéke fog felmenni a Rotten Tomatoeshoz hasonló oldalakra véleményt nyilvánítani, de ez az adat is hozzátesz ahhoz a vegyes visszhanghoz, amit a film hagyott maga után. Meglátjuk, hogy ez mennyirre fogja befolyásolni J.J. Abramset és a stúdiót a IX. epizód elkészítése során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.