Hirdetés

Steven Soderbergh megírta a Szex, hazugság, video folytatását

|

A karantén első 6-7 hete alatt a Mint a kámfor és az Ocean's 11 rendezője három forgatókönyvet fejezett be.

Hirdetés

Steven Soderbergh egy olyan zseni, aki mindig meg tudja lepni közönségét, bármivel is próbálkozik éppen. Akár új filmes műfajban próbálja ki magát (pl. a Tébolyult), akár interaktív sorozatot készít (Mozaik) vagy akár forgatókönyveket ír. Utóbbira lesz közel tökéletes példa a legújabb nyilatkozata egy YouTube interjú kapcsán, hiszen az agilis, munkamániás polihisztor nemcsak hogy három forgatókönyvet írt meg a karantén alatt, de ezeknek egyike az 1989-es debütáló filmjének, a Szex, hazugság, videónak (Sex, Lies, Videotape) a folytatása is.

Hirdetés

Szerb Antal mondta azt, hogy "zsenialitás nincsen megszállottság nélkül", és ez az idézet egy az egyben igaz Soderbergh-re. Azt valahol tényként lehet kezelni, hogy a forgatókönyvírók a koronavírus által kirendelt karantén alatt rendre dolgoztak, írtak, esetleg be is fejezték az adott projektjüket (például maga Michael Mann is erről nyilatkozott). Ám eddig nagyon úgy fest a helyzet, hogy az első 6-7 hét alatt Soderbergh teljesített a legjobban, hiszen elmondása szerint három szkriptet tudott befejezni - mindezeket azért, hogy ne őrüljön meg a négy fal között. Bővebben így nyilatkozott e kapcsán:

"A karantén alatt egyhuzamban többet tudtam írni, mint amennyit sikerült 1985 nyara óta. És ez azért nagy szó, mert sosem tekintettem magam írónak. Azért kezdtem el írni anno, hogy bekerüljek ebbe a bizniszbe, hiszen abban ténylegesen senki nem tud téged megakadályozni, hogy leülj egy klaviatúra elé és írj. (…) Amikor New Yorkban is bevezették a karantént, elhatároztam, hogy írni fogok, hogy meglegyen a rutin és az épelméjűségi szintem. Egyszerűen vissza kellett térnem az íráshoz. Aztán a karantén első 6-7 hete alatt három forgatókönyvet fejeztem be. Az egyik egy újraírás, a másik egy eredeti történet, a harmadik meg egy regény adaptációja, amit már nagyon meg szerettem volna csinálni. Az eredeti történet egyébként a Szex, hazugság, video folytatása. Egy olyan ötlet alapján, ami már jó ideje itt keringett bennem, és úgy éreztem, megvan az az út, amin vissza is tudok térni mindehhez. Szóval megírtam, és meg is akarom rendezni."

 

A Szex, hazugság, video nem csak amiatt tekinthető különleges alkotásnak, mert egy ténylegesen megkapó, velőtrázó film négy eltérő gondolkodású embertípusról, hanem mert ezzel Soderbergh úgy robbant be a köztudatba, mint nagyon kevesek. Az az évi Cannes-i Filmfesztiválon például három díjat is besöpört: a legjobb férfi színészt (James Spader), a FIPRESCI-t és az Arany Pálmát is - mindegyiket megérdemelten. Ezekből kiindulva mi bízunk Soderbergh-ben, és reméljük, ez a folytatás is legalább ilyen jól fog elsülni.

Ti hogy folytatnátok a Szex, hazugság, videót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.