Hirdetés

Steven Spielberg menthette meg a Skywalker kora legnépszerűbb karakterét

|

Hey-heeeey!

Hirdetés

Ugyan a még decemberben mozikba került Star Wars: Skywalker kora meglehetősen megosztóra sikeredett, abban azért a többség egyetért, hogy Babu Frik, a C-3PO-t a Kijimin meghackelő technikus a védjegyévé vált "Hey-hey!" felkiáltásaival legalább azt a rövid jelenetet emlékezetessé tette, amelyben szerepelt. Mint nemrég kiderült, eredetileg odaveszett volna a film történései során, de állítólag Steven Spielbergnek hála végül életben maradt.

Hirdetés

Legalábbis ezt állította a karakter három megalkotója, Neal Scanlan speciális effektusokért felelős szakember, Ivan Manzella koncepcióművész és Shirley Henderson színész, amikor interjút adtak az Empire számára. Ebből kiderült, hogy Babu Frik a közönség mellett maga Spielberg szívét is elnyerte, amikor J. J. Abrams levetítette neki a Skywalker kora kész verzióját.

Talán csak pletyka, de úgy tudom, hogy J. J. levetítette a filmet Steven Spielbergnek, aki a végén megkérdezte, hogy mi történt Babuval. Mindenki egyből a fejéhez kapott, hogy "Istenem, mi történt Babuval?" Eredetileg meghalt volna, amikor a bolygó [Kijimi] megsemmisült, elvégre ő is ott volt.

Végül a filmes vizuális effektekkel foglalkozó Industrial Light & Magic csapata leforgatott, de fel nem használt anyagokból varázsolta oda az exegoli fináléra a kis technikust, szóval lehet, hogy valóban Steven Spielbergnek köszönhetjük ezt az apró részletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.