Hirdetés

Stallone beperelte a Warner Bros.-t A pusztító miatt

|

Sylvester Stallone egyik legjobb filmje többet hozott a Warner Bros. kasszájára, mint azt a kiadó elismerte volna, amiből a főszereplőnek több járt volna, így per lett a vége.

Hirdetés

Bizonyára ti is emlékeztek Sylvester Stallone 1993-as akciófilmjére, A pusztítóra (Demolition Man), amelyben Wesley Snipes ellenfélként, Sandra Bullock pedig hősünk társaként bukkant fel, hiszen azóta is folyamatosan vetítik a tévécsatornák. Az Olasz Csődör most, 24 évvel később jutott el arra a szintre, hogy már képtelen tolerálni a Warner Bros. viselt dolgait és beperelte a vállalatot, amiért az szándékosan visszatartotta idáig a jogos jussát. 

Hirdetés

Tudniillik, A pusztító világszerte körülbelül 160 millió dollárt hozott a kiadónak, a VHS- és DVD-kiadások bevételeiről, valamint a televíziós vetítésekről nem is beszélve, amikből valószínűleg a mai napig csordogál a kasszába némi zöldhasú. Csakhogy Stallone szerződése szerint a haszon 15%-a őt illeti, ha a nyereség átlépi a 125 millió dollárt, 17,5 százaléka akkor, ha a 200 milliót és 20%-a, ha a 250-et is. Tekintve, hogy a sikeres akciófilm legalább 125 millió dolláros nyereséget hozott a Warner Bros. számára, így Stallone jogosan követeli a maga 15%-át. Mikor Sly produkciós cége, a Rogue Marble 2014-ben számon kérte tőlük ezt és rá szerettek volna pillantani a könyvelésre, a Warner azt állította, hogy a film közel 70 millió dolláros veszteséget jelentett, majd mikor a cég ezt is vitatta, újraszámolták a dolgokat és 2015-ben küldtek egy 2.8 millió dolláros csekket. 

Mivel ez még mindig nem a 125 millió dolláros profit 15 százaléka, így valószínűleg a bíróságon fog kikötni az ügy. A Warner Bros. nem kommentálta a hírt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.