Hirdetés

Szakít a Marveles főgonosz hagyományokkal a Pókember

|

Michael Keaton és Jon Watts is megosztották gondolataikat arról, hogy miben fog különbözni a Keselyű a többi Marveles gonosztól.

Hirdetés

Még a tegnapi legújabb Pókember trailer előtt nyilatkozott Michael Keaton a filmbeli karakteréről, a Keselyűről, ami egy teljesen új dimenziót fog megnyitni az antagonisták körében - aminek első látszatra örülhet mindenki, aki már unja a hősök ellentéteiként műszaki pontosággal felépített főgonoszokat.

Hirdetés

"Néhány ember áldozatként állítja be saját magát, és szerintem ő (Adrian Toomes, a Keselyű) is így van a dologgal. Erősen hisz benne, hogy sosem kapta meg azt a lehetőséget a sikerhez, mint mások. Tele van olyan kérdésekkel, mint hogy "miért pont én nem?" vagy éppenséggel, hogy "hol van az én lehetőségem?"

Jon Watts, a Pókember: Hazatérés rendezője még bővebben kifejtette a Keselyű karakterét.

"Az egész filmet úgy közelítettem meg, hogy már rengeteg mindent láttunk a Marvel univerzumból. Végig követhettük, hogy milyen egy milliárdos feltaláló élete, vagy hogy mégis mit jelent germán istennek lenni. Láthattuk ennek a világnak az elit rétegét, azonban azt sosem tapasztaltuk meg, hogy milyen egy teljesen átlagos "Kovács Pista" élete ebben a világban."

A filmben Keaton karaktere egy olyan céget vezet, akik arra szakosodtak, hogy a szuperhősök harcai után helyreállítják a károkat a harctér környékén. Egy Tony Stark (Robert Downey Jr.) által alapított kormányzati szervezet azonban elorrozza tőlük ezt a munkát, mire Toomes bosszúból különböző idegen és fejlett technológiai kütyüket kombinál össze a társaival, melyeket aztán más bűnözőknek adnak tovább.

"Használhattam az összes kidobott kelléket a többi filmből. Kiváló kiindulópont a rosszfiúk számára a bűnözői karrierük szempontjából, hogy a Keselyű megszerzi ezeket a különleges és nagyon hasznos tárgyakat, melyekből különféle fegyvereket kovácsolnak össze."

Watts a fentiek mellett azt is kifejtette, hogy John C. Reilly karaktere a Galaxis Őrzőiből ihlette meg Keselyű nézőpontját.

"Szeretek kiragadni töltelék karaktereket ilyen hatalmas filmekből, és elgondolkozni rajta, hogy vajon ők mit gondolnak az egészről. Néha ezek a filmek annyira közönyösen mutatják be, amint egész városokat rombolnak le, vagy éppen csodálatos dolgokat hajtanak végre, de közben meg mi van, ha mindenki szintén úgy van vele, hogy na és? Ha tényleg így lenne, akkor az egyszerűen megváltoztatna mindent."

Watts és Keaton szavai máris más megvilágításba helyezik az eddig trailerek alapján kialakult képet, és érthetővé válik, hogy Tony Stark miért nem akar foglalkozni igazán egy ilyen jöttmenttel, mint Adrian Toomes Keselyűje - valószínűleg úgy van vele, hogy nem ér fel az ő szintjére a probléma. Ez viszont megnyitja a porondot Pókember előtt, aki a legutóbbi Amerika Kapitány-film után végre a saját történetében is reflektorfényben repkedhet New York felhőkarcolói között. Ti várjátok már a Hazatérést?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.