Hirdetés

Szinkronfigyelő: A hetedik fiú

|

Hatalmas bukás vagy éppen maradandó fantasy? Egyelőre nem tudni, hogy melyik lesz a december 25-én megjelenő Hetedik fiú, de az már világossá vált, hogy a szinkronnal nem lesz gond.

Hirdetés

Magyar hangok:

Ben Barnes - Szatory Dávid: Annak ellenére, hogy a 33 éves kölyökképű angol színész már számos filmben szerepelt, melyek közül sok hazánkban is tiszteletét tette, még nem forrt össze orgánuma egyetlen szinkronszínésszel sem. Noha a Narnia Krónikái - Caspian herceg és Dorian Gray címek esetében Moser Károlyra (avagy Anakin Skywalker legismertebb hangjára) esett az illetékesek választása, A hetedik fiúban inkább Szatory Dávidot nézték ki neki, aki nem ismeretlen a számára, hiszen a Lopott szavakban már hallhattuk őket együtt. Szatorynak egyébként sincs még állandó szinkronmunkája, egyaránt hívják Jim Sturgess, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hutcherson, Dave Franco és Nicholas Hoult esetében is, ha a helyzet úgy hozza. Gond persze nem lesz vele, Szatory bármikor előhúzható adu.

Julianne Moore - Fehér Anna: A szinkronrendező, Báthory Orsolya kissé eltért a megszokottól Moore-nál (talán inkább a karakterhez passzoló hangot választott, mintsem múltat idézzen), mivel a színésznőt legtöbbször kiszolgáló Spilák Klára vagy a második legtöbbször hallott Nagy-Kálózy Eszter helyett arra a Fehér Annára esett a választása, aki mindösszesen egyszer, Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. résznél ugrott be. Fókuszban a kontinuitás?

Jeff Bridges - Sörös Sándor: Nincs nagy meglepetés a párosításban, Sörös Sándor már közel húsz alkalommal kölcsönözte sajátos orgánumát Bridgesnek, de Mel Gibson, Tom Selleck, sőt még Willem Dafoe hazai rajongói is rengeteg élményt köszönhetnek neki. Kettejük kapcsolata 1989-ig nyúlik vissza az Azok a csodálatos Baker fiúkig, majd olyan filmekben hallhattuk Bridges torkából Söröst megszólalni, mint a K-PAX, a Vasember, a Kecskebűvölők vagy legutóbb az R.I.P.D. Betonbiztos választás.

Kit Harington - Fehér Tibor: Havas Jon megformálóját a Trónok harcán kívül viszonylag kevés alkalommal láthatták a nézők (főleg nagyvásznon), de akkor az a Czető Roland szólaltatta meg, aki többek között Logan Lermant és Aaron Taylor-Johnsont is a szinkronmunkái között tudhatja. Ezesetben viszont el kell búcsúznunk az eddig többé-kevésbé bevált párostól és Czetőt ezúttal Fehér Tibor váltotta. Utóbbi talán ismerős lehet Liam Hemsworth kapcsán, de talán egy ilyen moziban eddig viszonylag ritkán felbukkanó színész esetében érdemesebb lett volna a többnyire már megszokott Czetőnél maradni.

Djimon Hounsou - Király Attila: A galaxis őrzői Korathja számos magyar hanghoz kapcsolható, de mégis talán Galambos Péter az, aki a legtöbbször szinkronizálta őt, de ez nem is meglepő, hiszen Galambost előszerettel hívják afroamerikaiaknál. Meglepő módon most nem ő lett a kiválasztott, helyette az a Király Attila került fel a listára, aki az Így neveld a sárkányodat 2 főgonoszának érces szavait magabiztosan közvetítette a magyar közönség felé.

Ezenkívül:

Alicia Vikander - Törőcsik Franciska
Jason Scott Lee - Nagypál Gábor
Olivia Williams - Bertalan Ágnes
Antje Traue - Pálfi Katalin
Gerard Plunkett - Tóth Zoltán
Lilah Fitzgerald - Vida Sára

További magyar hangok:

Czifra Kriszta, Csányi Dávid, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Hábermann Lívia, Hannus Zoltán, Király Adrián, Kőszegi Mária, Mohácsi Nóra, Papucsek Vilmos, Sarádi Zsolt, Sörös Miklós, Stern Dániel, Téglás Judit

Magyar szöveg: Speier Dávid
Hangmérnök: Kardos Péter
Rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.
Forgalmazza a UIP-Duna Film.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.