Hirdetés

Leonardo DiCaprio kérésére írták át a Volt egyszer egy Hollywood egyik jelenetét

|

Az író-rendezőt annyira meggyőzte DiCaprio alakítása, hogy végül teljesen megváltoztatta az egyik legemlékezetesebb jelenet struktúráját.

Hirdetés

Most december 16-án jelent meg Blu-ray-en is Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amiben az 1960-as évek végi Álomgyárat mutatta be három különböző karakter szemszögéből. Az egyik figurát, nevezetesen a színészi karrierjével küszködő Rick Daltont az utánozhatatlan Leonardo DiCaprio játszhatta el, és habár egyértelműen Brad Pitt alakítása tette fel a pontot az i-re, azért a Titanic sztárja sem szomorkodhatott, hiszen a mozi egyik legikonikusabb jelenete (a film végi nagy finálé mellett) az ő karakteréhez köthető. Mikor Dalton elrontja a szövegét forgatás közben, kislányos dühöngésében törni-zúzni kezd a lakókocsijában utána. Az érdekesség az egészben az az, hogy eredetileg ez nem így szerepelt a kész forgatókönyvben, mindezt maga DiCaprio rögtönözte helyben.

Hirdetés

Tarantino elképzeléseiben nem volt szó semmiféle elrontásról, Dalton elmondta volna a szövegét, majd mentünk is volna tovább a következő snittre. Viszont Leónak támadt egy ötlete, hogy mennyire poénos lenne, ha elfelejtené a szöveget, és emiatt indokolatlanul viselkedne forgatás közben. Tarantinónak eleinte nem tetszett az ötlet (ő nem engedett a '48-ból), viszont DiCaprio addig győzködte, hogy végül belement abba, hogy ha leforgatják az ő eredeti elképzelését, akkor utána lefilmezhetik Leo ötletét is. Végül pedig a kész jeleneteket látva derült ki, hogy Leo elképzelése sokkal jobban illett Dalton karakteréhez.

"Leo mondta azt, hogy szerinte el kéne csesznie az egészet és elfelejteni a szöveget. Én meg csak a saját Lancer jelenetemet szerettem volna leforgatni, úgy ahogyan a régi westerneknél volt szokás. Viszont Leo mondta, hogy tudja, hogy ezzel teljesen szétcseszi a jelenetet, de mégis ez sokkal többet mondana az adott karakterről. Láttam rajta, hogy konokul az én elképzeléseimet szeretné felrúgni, de azt feleltem, rendben van. Írtam gyorsan egy alternatív verziót, és abban állapodtunk meg, hogy először leforgatjuk az eredeti Lancer jelenetet, majd a szétcseszett félét, tudva azt, hogy a vágószobában úgyis azt fogom választani, amelyiket én akarom. (…) Amint leforgattuk a második verziót, amit végül bele is raktunk a kész filmbe, úgy voltam vele, hogy oké, oké, ez rettentő jó! Leónak igaza volt, ez egyszerre volt óriási és egyszerre érződött rajta, hogy egy külön ívet rajzol mindennek."

- nyilatkozta Tarantino a Deadline számára.

A rendező ezután hozzátette azt is, hogy miután eldőlt, hogy ezt a jelenetet választják, mindketten egyetértettek abban, hogy kell egy kvázi összeomlás is a karakternek. Elmentek, beszélgettek, mire összerakták a híres lakókocsis zúzdát, ami félig-meddig DiCaprio rögtönzésén alapult. Nektek is ennyire emlékezetes ez a jelenet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.