Hirdetés

Tematikus kiállítások és elismert cosplayerek - újabb részletek a Budapest Comic Conról

|

Az év "leggeekebb" eseménye megszólítja a különböző franchise-ok rajongóit és a cosplayereket is.

Hirdetés

Június 11. és 12. között a geekek ünnepe végre Magyarországra is ellátogat a legelső Budapest Comic Connak köszönhetően. A Hungexpón megrendezésre kerülő esemény egyszerre szólítja meg a képregény-, film-, sorozat-, videojáték- és anime-rajongókat, a megannyi program között pedig tematikus kiállítások (a Marvel, A Gyűrűk Ura és a Star Wars jegyében), valamint cosplayerek is várják a lelkes résztvevőket.

Hirdetés

Akármelyik franchise szerelmesei is legyünk, most minden rajongónak lehetősége lesz a saját szemével látni a mozi varázslatáról alkotott képünket. A Gyűrűk Ura Cosplay Club olyan díszletekkel teremti meg a Hungexpón Középföldét, mint például a világító Moria kapu (160x200 cm), Zsáklak (450 cm széles és 160 cm magas díszlet) vagy a Végzet hegye (100x100x120 cm), de számos szereplő sisakját, kardokat és páncélokat is megcsodálhatunk a legendás fantasyvilágból. A Team Marvel csapata a 230 cm magas, életnagyságú Thanos mellett elhozza - a teljesség igénye nélkül - Amerika Kapitány pajzsát, Vasember sisakját vagy a Végtelen Kesztyűt, nem beszélve megannyi Marvel-karakter ikonikus fegyvereiről.

A Star Wars kiállításon összegyűjtött több mint 30 kiállítási tárgy lehetővé teszi, hogy egy időre átköltözzünk a George Lucas és az ILM csodálatos modellezői által teremtett világba. A Han Solo által vezetett Millenium Falcon, Luke Skywalker X-Wingje vagy Darth Vader csillagrombolója csak néhány modell, amelyet Adam és Marek Kulesza, Bernard Szukiel és Katarzyna Anuszewicz-Kulesza saját kezűleg készített. A kollekciót több mint 20 éven keresztül hozták létre.

A hivatalos cosplay-verseny mellett pedig azoknak a tehetséges cosplayeknek is bemutatkozási felületet biztosítanak a szervezők a cosplay színpadon, akik még nem állnak készen egy komoly megmérettetésre (vagy nem szeretnének indulni), de szívesen bemutatnák munkájukat a nagyközönségnek. A lelkes hazai cosplayerek mellett ráadásul nemzetközi művészekkel is találkozhatunk, úgy mint Florencia, Mary & Feinobi, Luce, Mogu, Miriama Michalovicová és Daisy - a linkekre kattintva rövid bemutatkozást és referenciát is találhattok a munkásságukról.

Amennyiben szeretnétek további információkat az eseményről és a jegyárakról, akkor olvassátok el összefoglaló cikkünket vagy látogassatok el a Budapest Comic Con hivatalos honlapjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.