Hirdetés

Miért változott meg Thanos külseje a Végtelen háborúban?

|

A legújabb Marvel filmben kissé máshogyan fest az Őrült Titán, mint korábbi felbukkanásai alkalmával és ez egyáltalán nem véletlen.

Hirdetés

Amikor először találkozhattunk Thanosszal a 2012-es Bosszúállók stáblistás jelenetében még jelentősen máshogyan nézett ki, mint most 6 évvel később. A bőrszíne vöröses-lilás volt és aranyszínű sisakot és testpáncélt hordott, amelyektől kicsit úgy nézett ki mint egy király. A Végtelen háborúban a vöröses színezet szinte már rózsaszínre változott, valamint a fejedelmi páncélzat is eltűnt. Kékesen világító szemei immáron kevésbé kirívóak és arca sokkal jobban hasonlít a CGI karakter hangját adó Josh Brolinéra.

Hirdetés

Vannak olyan Marvel rajongók, akik a karakter korábbi kinézetét preferálták, viszont a stúdió jó okkal eszközölt változtatásokat az Őrült Titánon. Matt Aitken, a film vizuális effektekért felelő csapatának vezetője a következő nyilatkozatot adta a Thanost ért változásokat illetően:

"A Galaxis Őrzőiben láthattuk őt legtisztábban a korábbi MFU filmek közül. Csodálatos szabadságérzettel töltött el az, hogy nem kellett pontosan lemásolnunk azt a kinézetet. Azt gondolom, hogy azt a néhány jelenetet kiszolgálta Thanos stilizált változata, de amikor már ő a főszereplő és el kell vinnie az egészet a hátán, száz és száz beállításban, akkor már más a helyzet. Jól jött, hogy tökéletesíthettük a karaktert, egy sokkal természetesebb arcot adhattunk neki. Sokkal részletgazagabb és természetesebb az arcformája, az ajkai, a szemöldöke, az orra és minden egyéb apró részlet, mint a szépséghibái, a pórusai és a borostája. Ha tartanunk kellett volna magunkat a korábbi ábrázolásokhoz, akkor az lekorlátozott volna bennünket, de szerencsére ezzel nem kellett vesződnünk. A Marvel már a kezdetektől fogva belátta, hogy eljött Thanos következő alakjának az ideje és sosem kérték azt tőlünk, hogy a korábbi verziót utánozzuk le."

Aitken még azt is kiemelte, hogy természetesen fontos szempont volt az is, hogy a változtatások ellenére felismerhető maradjon a karakter, ezért megtartották Thanos barázdás állát és lilás bőrtónusát. Annyi szent, hogy a karaktert ért változtatások senkit sem tántorítottak el a filmtől, hiszen a Bosszúállók: Végtelen háború sorra dönti a bevételi rekordokat és egyes elemzések szerint akár a 2 milliárd dolláros bevételt is átlépheti, ami ezidáig csupán három filmnek sikerült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.