Hirdetés

The Walking Dead - önálló filmekkel tér vissza Rick

|

A zombis univerzum tovább bővül, és nem is akárhogy. Vigyázat, spoilerek!

Hirdetés

Miután idén nyáron bejelentette az AMC,  hogy távozni fog a The Walking Dead széria főszereplője, Rick Grimesa csatorna azóta erre az epizódra készült, a rajongók pedig azóta találgatták, hogy vajon miként ér véget a volt seriff története. Tegnap pedig végre elérkezett az évad 5. epizódja, melyben megtörtént a nagy esemény: az Andrew Lincoln által alakított karakter feláldozta magát, hogy megmentse társait egy mindent elsöprő zombiinváziótól. Vagyis csak úgy tűnt, hogy feláldozza magát, ugyanis a rész végén kiderült, hogy mégiscsak túlélte a kalandot, ráadásul még egy helikopter is a képbe került, ami felkapta a széria (eddigi) főhősét, és elrepült vele. 

Hirdetés

Nem is kellett sokat várni arra, hogy ezt a változást megmagyarázzák a készítők, ugyanis közvetlenül a rész után az AMC tartalomigazgatója, Scott M. Gimple bejelentette: három The Walking Dead filmen dolgoznak épp, és mindegyikben szerepelni fog Rick karaktere. Vagyis attól, hogy többet nem tűnik fel a sorozatban, Rick Grimes története még korántsem ért véget. A filmek közül az elsőt egyébként 2019-ben kezdenék el forgatni a tervek szerint, melyet maga Gimple ír majd, a történet pedig azt fogja elmesélni, hogy mi történt Rickkel, miután elvitte a helikopter, valamint a rejtélyes, A és B-típusú emberek után kutató csoport kerül előtérbe.

Ezzel kapcsolatban megkérdezték a színészt is, aki az alábbit nyilatkozta:

Ez nem a vég kezdete, hanem csak a kezdet vége. Azonnal megtetszett az ötlet, hogy egy nagyobb történetet meséljünk el, és mindig is érdekelt, hogy mi zajlik a világ többi részén, amelyekkel nincs kapcsolata a szereplőknek. Rendkívül izgatott vagyok, hogy ezt egy viszonylag lezárt formában fogjuk megtenni. De talán ez egy nagyobb történetszál kezdete.

Scott Gimple-lel először a negyedik évad során beszéltünk ennek a lehetőségéről. Akkoriban hasonló volt a családi helyzetünk, hiszen mindkettőnknek kicsi gyerekei voltak, és próbáltuk eltervezni, hogy mi lesz a következő években. Akkor a hasunkra csaptunk, és azt mondtuk, hogy csináljuk a nyolcadik évadig. Itt jött el az a pont az életemben, amikor már egyre nehezebbé vált annyi időt forgatni, mert nagyon keveset voltam a családommal. De közben meg úgy voltam vele, hogy még nem végeztem a karakteremmel, imádom Rick Grimest és a világot, amelyben él. Úgyhogy miért ne folytassuk az ő történetét kicsit másképpen.

Az AMC kreatív gyártásért felelős elnöke, David Madden is megszólalt a bejelentéssel kapcsolatban, aki következőképp fogalmazott:

Úgy hisszük, hogy egy olyan világot hoztunk létre, amelyben rengeteg lehetőség és további, elmesélésre váró történet van, így a széria gond nélkül tud egy szerteágazó univerzummá fejlődni, mely többféle formátumban is életben tud maradni. A rajongók évek óta kérik és kérték tőlünk, hogy mutassuk be az apokalipszis legkülönbözőbb aspektusait, most pedig ezt az utat azzal a karakterrel kezdhetjük, akivel annak idején útnak indultunk: Rick Grimes-szal.

Emellett a csatorna további projekteket is fejleszt a színfalak mögött, melyek magában foglalnak filmeket, sorozatokat, speciális részeket (ezt még nem tudjuk, mit jelenthet), valamint digitális tartalmakat, melyekben régi és új szereplőket, helyszíneket szeretnének bemutatni, hogy más tájakon miként alakultak az események, hogyan küzdöttek meg a nehézségekkel az ottani túlélők, mely természetesen mind kapcsolódni fog valahogyan az anyasorozathoz. Vagyis kiderült, hogy a csatorna miként képzeli el a The Walking Dead jövőjét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.