Hirdetés

Thor: Ragnarok – Valkűrnél figyelmen kívül hagyták a képregényeket

|

A Thor: Ragnarok rendezője megmagyarázta, miért nem egy szőke hajú, fehér színésznőt választottak Valkűr szerepére.

Hirdetés

Tessa Thompson a napokban érkezett meg a Thor: Ragnarok nagyjából két hete tartó forgatására, aki Valkűr karakterét fogja életre kelteni a filmben. Ő a képregényekben egy fehér bőrű, szőke hajú asgardi nő, aki egy ütőképes hölgyekből álló alakulat vezetője. Ahogy azt már megszokhattuk az internet népétől, a stábtagok bejelentését követően rögtön kezdetét vette az elégedetlenkedés Tessa kapcsán, hisz nem titok, hogy külsőre valóban nem a legtökéletesebb választás, már ami a képregényhűséget illeti. Na de itt most az számít? 

Hirdetés
 


Taika Waititi, a film rendezője ma tett egy gyors kihagyást a forgatásról, ugyanis a Comic Book Resources csapatával megvitatták a kritikusok által is elismert előző rendezését, a Hunt for the Wilderpeople-t. Természetesen az interjú során a Thor-trilógia záródarabjára is kitértek, Taika pedig elmagyarázta, miért Tessa Thompson-t választották egy fehér szuperhősnő szerepére.

Már a kezdetektől fogva azt akartuk, hogy a stáb változatos legyen, és ez nehéz, ha vikingekkel dolgozol. Még átfogóbb és egy szélesebb reprezentációt akartunk biztosítani. Egy ponton meg kell nézned az alapanyagot egy nagyon laza ihletért. Aztán félretenni, majd hagyatkozni az érzéseidre. Azt mondták, 'Tudod mit? Egyik dolog sem számít. Csak mert a karakter szőke és fehér a képregényekben. Ez nem számít. Valkűr nem ettől az, aki.' Az emberek elfelejtik ezt. 

A hardcore rajongók azt mondják, 'Ez nem igazán hű a képregényekhez,' de amint megnézik a filmet, részt vesznek a történetben és abban, ami valójában történik, ezt mindenki elfelejti. Az a tény, hogy az embereknek erről kell magyarázkodnom nevetséges, mert el fogjuk felejteni. Hacsak nem ez lenne a film témája, de nem az - szóval miért is érdekel minket? Szerintem a történet király, így a legjobb embert szeretnéd a feladatra. Tessa átment a teszten - igen sok mindenkit meghallgattunk, de Tess volt a legjobb ember.

Tessa Thompson mellett még olyan nagy újoncokat is magáénak tudhat a Thor: Ragnarok jóvoltából az egyre növekvő Marvel Filmes Univerzum, mint Karl Urban, Jeff Goldblum és Cate Blanchett. Taika Waititi kifejtette, hogyan sikerült neki és a Marvelnek felvennie őket a fedélzetre.

Szerintem sokan közülük látták, hogy milyen jó a többi Marvel film, így szívesen a része lettek volna egynek. A szuperhősfilmek már nem nevetséges, rajzfilmes dolgok többé. Volt egy idő és egy pont, ahol nagyon nem akartak érintkezni ilyen filmekkel, főleg a '90-es és határozottan a '80-as években. Volt egy csomó nevetséges és esetleg karriernek véget vető lépés. De úgy gondolom, hogy a Marvel hírneve hatalmas. Mindaz, amit csinálnak, nagyon jó minőségű, és nagyszerű történeteket mesélnek el. Ez a lényeg. Ezért veszek benne részt. Nem fogok robbantgatni és hasonlók. Szeretem azt a dolgot is. Szerintem vicces csinálni, de nem ezért lettem filmrendező. Amit igazán szeretek, az a jellem és a történet.

A Taika Waititi rendezésével készülő Thor: Ragnarok 2017. novemberében debütál a mozikban Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Sir Anthony Hopkins (Odin), Tessa Thompson (Valkűr), Karl Urban (Skurge), Mark Ruffalo (Hulk) és Jeff Goldblum (Nagymester), valamint Cate Blanchett (Hela) főszereplésével. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.