Hirdetés

A Thor: Ragnarokban debütál a Marvel Filmes Univerzum első meleg szereplője

|

Disney mese és Star Wars után most már az MCU is.

Hirdetés

Sokan fel sem ocsúdtak abból, hogy nagy valószínűséggel a Star Wars-ban debütál a messzi-messzi galaxis első biszexuális karaktere, most kiderült, hogy a novemberben érkező Thor: Ragnarokban is láthatunk, méghozzá nem is egyet.

Hirdetés

Mielőtt pedig bárki felháborodna, azt is le kell szögezni, hogy ezt nem a film kedvéért csinálják a készítők, vagy az ilyenkor gyakran hivatkozott PC korrektség jegyében, mivel ez már a képregényekből is átemelt elem. Thor - ahogy azt az előzetesekből is láthattuk - a Sakaar bolygóra keveredik, ahol majd a Nagymester gladiátor arénájában összetalálkozik és szövetségre lép az idegenek alkotta Warbounddal. Ennek tagjai közé sorolható az egykarú Hiroim, valamint a szó szerinti hegyomlás Korg is, akik egy párt alkotnak.

A Ragnarok a Planet Hulk elemeiből is építkezik, amely A hihetetlen Hulk képregényfolyam részét képezi, és amelynek 619. számában fedték fel a két karakter kapcsolatát. A két figura már korábban is szóba került, lévén Korgot a film rendezője, Taika Waititi formálja meg, természetesen mo-cap eljárással.

Persze az egyelőre nem tisztázott, hogy miképp kerülnek ezek a karakterek Thor útjába, vagy ez mennyire nyilvánul meg a filmben - nagy valószínűséggel legfeljebb annyira, mint A Szépség és a Szörnyetegben - viszont Waititi elárulta, hogy mi is volt a terve az általa megformált karakterrel.

Szerettük volna megváltoztatni az elképzelést arról, milyen lehet egy sziklából álló fickó. Hatalmas és súlyos, ugyanakkor érzékeny lelkületű. Szerettük volna viccesnek ábrázolni, ugyanakkor egyfajta relatív belépési ponttá tenni ebbe a világba. Thornak pedig szüksége van barátokra.

A Marvel univerzumában eddig is szerepeltek meleg karakterek, de azok a kisképernyős műsorokra korlátozódtak, mint A S.H.I.E.L.D. ügynökei, vagy a Jessica Jones, a filmes univerzumban ez lesz az első hasonló eset és nagy valószínűséggel karakterfestő jellegen túl más szerepe nem lesz. Ugyanakkor furcsa, hogy ezzel pont az MCU hozakodik elő először ennyire nyiltan, nem pedig a másságot, a kirekesztettséget folyamatosan körbejáró X-Men franchise. A Thor: Ragnarok november 3.-án debütál a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.