Hirdetés

Többet szerepel majd a Harkonnen-ház a Dűne folytatásában

|

És ezen kívül még rengeteg dolgot árult el a rendező.

Hirdetés

Bár még mindig több mint másfél évre vagyunk a Dűne második részétől, ez nem akadályozta meg abban Denis Villeneuve rendezőt, hogy beszéljen egy sort a folytatásról, mely már most a jövő év egyik legjobban várt filmje. Az Empire-nek adott interjúban elárulta, hogy mire számíthatunk Frank Herbert kultikus sci-fi regényének következő adaptációjától: az univerzum más szegleteit is felfedezi majd, többet mutat meg a Harkonnen-házból, valamint azt a kreatív folyamatot is elmagyarázta, ami miatt az első filmben főleg Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) összpontosított.

Hirdetés

Villeneuve adaptációjának első felében az Atreides-ház került a figyelem középpontjába. A film bemutatta a hatalmas Atreides-ház bukását a Császár irigységének következtében, és feltárta, hogyan talál új otthonra a család legfiatalabb tagja, Paul Atreides az Arrakis bolygó bennszülöttjeinél, a fremeneknél. Noha a film egy közel tökéletes adaptáció lett, a regény sok rajongója mégis úgy érezte, hogy a rendező nem fedezte fel annyira az eredeti történetet, amennyire csak lehetséges lett volna. Villeneuve elmondása szerint azonban ez tudatos döntés volt:

Amikor adaptálsz valamit, merész döntéseket kell hoznod ahhoz, hogy a dolgok életre keljenek. Szerintem ez volt a legjobb módja annak, hogy a közönség elé tárjam ezt a világot. A második résszel viszont már nagyobb rugalmasságot szeretnék elérni, és remélhetőleg egy kicsit mélyebbre is tudunk majd merülni a részletekben.

A nagyobb rugalmasság mellett a folytatás más kultúrák szemszögéből is bemutatja majd a történetet. Ennek köszönhetően többet szerepel majd a Harkonnen-ház is a film során, és bemutatásra kerül olyan ikonikus karakter, mint Feyd-Rautha, a Harkonnen-család trónörököse, akit Sting alakított David Lynch Dűnéjében.

Olyan ez, mint egy sakkjátszma. Nagyon korán döntöttem el, hogy az első rész inkább Paul Atreidesről és a Bene Gesseritről fog szólni, valamint Paul tapasztalatairól, ahogyan először került kapcsolatba egy másik kultúrával. A második részben viszont sokkal több Harkonnen-cucc lesz, és bemutatunk néhány új karaktert is.

Villeneuve emellett azt is elárulta, hogy a második rész forgatását idén nyárra ütemezték, az előkészültei munkálatok nagy része pedig már megtörtént. 

Állítólag a nyár végéig nekikezdünk forgatásnak. Nagy segítség, hogy most először térek vissza ugyanabba a világba. Tehát ugyanazzal a stábbal dolgozom, mindenki tudja, mit kell tennie, tudjuk, hogy fog kinézni az egész. A film elkészítése nagyobb kihívás lesz, de tudjuk az oda vezető utat. És a forgatókönyv már kész. Szóval magabiztosnak érzem magam. Őszintén szólva, az egyetlen nagy ismeretlen számomra jelenleg még mindig a járvány.

A Dűne 2. része a tervek szerint 2023. október 20-án érkezik a mozikba.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.