Hirdetés

Többszáz iskolában használják Jankovics Marcell videoelőadásait

|

A Mozinet Online Kortárs Mozgóképmagazin a 2012-2013-as tanévben is meghirdette a középiskolás korosztálynak szóló mozgóképismereti vetélkedőjét, amely ezzel a hetedik évébe lépett.

Hirdetés

Az oktatási program az évek során többezer diáknak nyújtott lehetőséget arra, hogy játékos formában, de magas színvonalon mélyítse el filmtörténeti és filmelméleti tudását. A Zsánerben rovat idén a hazai mozgókép egyik fontos területével, az animációs filmmel foglalkozik. Jelentős változás, hogy a feldolgozandó anyagok most nem írott szövegként, hanem videoelőadások formájában jutnak el az iskolákba, méghozzá a Kossuth-díjas és Oscar-jelölt Jankovics Marcell tolmácsolásában. Jankovics nemcsak azokról a rajzfilmekről ismert, amelyek több generáció számára nyújtottak meghatározó élményeket (János vitéz, Sisyphus, Küzdők, Magyar népmesék-sorozat, Fehérlófia, Az ember tragédiája stb.), kultúrtörténeti munkássága is kiemelkedő, számos könyvet írt a mítoszokról, a szimbólumokról és a művelődéstörténet egyéb területeiről.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.